ΝΔ: Ο Τσίπρας είναι συνεπής μόνο στα ψέματα

Discussion and voting on bill for legal recognition of gender identity in parliament, in Athens, Greece on Oct. 10, 2017 /                ,    10 , 2017.
Discussion and voting on bill for legal recognition of gender identity in parliament, in Athens, Greece on Oct. 10, 2017 / , 10 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Για πέντε νέα ψέματα του πρωθυπουργού κάνουν λόγο στην αξιωματική αντιπολίτευση και δεσμεύονται για άμβλυνση του 4ου «υβριδικού» μνημονίου μετά το 2018

«Καμία καθαρή έξοδος από το 3ο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας δυστυχώς μπαίνει σε ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψε η Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υποχρεώνοντας την χώρα σε λιτότητα μέχρι το 2022, λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης που υποτίθεται έκανε επί 10 μήνες για να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση. Την καθαρή έξοδο διέψευσε, άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ντέκλαν Κοστέλο» τονίζουν από τη ΝΔ ενώ επισημαίνουν ότι «στις Βρυξέλλες μιλούν πλέον ανοικτά για ένα νέο «υβριδικό» Μνημόνιο» και προσθέτουν «είναι ακριβώς αυτό που η Ν.Δ. δεσμεύεται, ως προς τις συνέπειές του, να αμβλύνει αλλάζοντας πλήρως τη σημερινή συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να φορολογεί ανελέητα τους πολίτες».

Στη ΝΔ μιλούν ακόμη για τέσσερα ακόμη ψέματα της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας ψευδές ότι «δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ» και σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν υπάρχει καμία οριζόντια προστασία» καθώς όποιος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη δεν προστατεύεται, ενώ σημειώνουν ότι «από τις 170.000 αιτήσεις που έχουν γίνει για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη περίπου οι μισές απορρίπτονται».

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ένας ακόμη «μύθος» η διανομή μερίσματος από την υπεραπόδοση της οικονομίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και η ΝΔ επικαλείται εκ νέου τις δηλώσεις του κ. Κοστέλο υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έκοψε προκαταβολικά κοινωνικές δαπάνες που ούτως ή άλλως ήταν υποχρεωμένη να δώσει, για να τις παραπλανήσει τους πολίτες και παρουσιάζοντάς τες ως Χριστουγεννιάτικο μποναμά». Ενώ «παραμύθι» χαρακτηρίζουν στη ΝΔ και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον στη ΝΔ αναφέρουν ότι δεν αντέχει καν σε κριτική η δέσμευση του κ. Τσίπρα για μείωση της φορολογίας, ενώ τέλος για τη ΝΔ αποτελεί «απόδειξη κραυγαλέας ανακολουθίας» της «ανερμάτισης κυβέρνησης» η άποψη ότι δεν είναι απαραίτητη η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση για την έξοδο στις αγορές. «Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να διαφύγει των ευθυνών του, θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσει γιατί δεν κατάφερε να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποστερώντας από την ελληνική οικονομία τη ρευστότητα που τόσο χρειάζεται για την ανάκαμψη της» τονίζει η ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόκληση Κοστέλο: Υπάρχει πρόοδος αλλά μην μιλάτε για 'καθαρή έξοδο'

Μαξίμου κατά 'fake news' για τους πλειστηριασμούς

ADVERTISING

SHARE: