ΝΔ: Ο 'Τσίπρας ο ψεύτης' ετοιμάζεται για εκλογές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ημερίδα, με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», στη Στοά του Βιβλίου, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ημερίδα, με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», στη Στοά του Βιβλίου, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016. Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ως αντίστροφή μέτρηση για το χρόνο των εκλογών ερμηνεύουν στο Μοσχάτο την υποδοχή του Μαξίμου στα αποτελέσματα του χτεσινού Eurogroup. Γιατί στη ΝΔ αποκαλούν τον πρωθυπουργό «Τσίπρας ο ψεύτης»

Εδραιώνεται η πεποίθηση που έχουν στη ΝΔ ότι είναι θέμα χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας να κληθεί να πάρει την πρωτοβουλία να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Τα αποτελέσματα του χτεσινού Eurogroup και κυρίως ο τρόπος που τα υποδέχτηκε το μέγαρο Μαξίμου ενισχύουν τον εκλογικό συναγερμό στον οποίο έτσι κι αλλιώς το Μοσχάτο είχε τεθεί μετά την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο είναι τα στοιχεία που επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη θέσει το εκλογικό δίλημμα στον εαυτό του. Ο πρώτος είναι οι «υπερβολικοί πανηγυρισμοί» της κυβέρνησης και των συνεργατών του κ. Τσίπρα για τις περιορισμένου τύπου παρεμβάσεις σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο που αφορούν στη βιωσιμότητα του χρέους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν έχει επέλθει ακόμα και σε κάθε περίπτωση «καταγράφεται και δημοσιονομικό κενό για το 2018, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί με νέα, επώδυνα μέτρα».

Στη ΝΔ επισημαίνουν με έμφαση το γεγονός ότι άνοιξε η συζήτηση για τη διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών στόχων όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% σε βάθος δεκαετίας μετά το 2018 και ως εκ τούτου η ανάγνωση που κάνουν είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην επίτευξη στον στόχων αυτών τόσο με την εφαρμογή νέων μέτρων όσο και με την επέκταση της χρήσης του «κόφτη».

Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούν ότι είναι ασπιρίνη στον καρκίνο οι άμεσες παρεμβάσεις για το χρέος απ’ το στιγμή που δεν δίνεται άμεση λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και επιπλέον ακόμα και αυτά τα «ημίμετρα» θα συνοδεύονται με «πρόσθετα μέτρα λιτότητας». Υπ’ αυτή την έννοια, η μόνη λογική εξήγηση που βλέπουν τα στελέχη της ΝΔ προσπαθώντας να αναγνώσουν το πώς και το γιατί των πανηγυρισμών του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι το ενδεχόμενο της προετοιμασίας για την «ηρωική έξοδο» του κ. Τσίπρα.

Μάλιστα η ανακοίνωση της ΝΔ εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι «έχει για ακόμη μία φορά αποτύχει, δεσμεύοντας τη χώρα, για πολλά χρόνια, σε μια πολύ δύσκολη πορεία». Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η εντολή που έχει δοθεί στα στελέχη της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η «λεπτομερής αποδόμηση της προπαγάνδας της κυβέρνησης».

Στην κατεύθυνση αυτή των προεκλογικών ετοιμασιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης χτες, με πολυσέλιδο σημείωμά του το Μοσχάτο χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό «Τσίπρας ο ψεύτης» και έκανε ουσιαστικά πλήρη ανασκόπηση της σχεδόν μιας διετίας διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ με έμφαση στο τι υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας και τι έκανε, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να απαντήσει και στις μομφές που απευθύνει το Μαξίμου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για «ψέματα» και «αντικοινωνικό πρόγραμμα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: