ΝΔ: Σκληρό ροκ με την κυβέρνηση και με το Ποτάμι

Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the leader party To Potami Stavros Theodorakis, in Athens, on Apr. 4, 2017 /               ,  , 4 , 2017
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the leader party To Potami Stavros Theodorakis, in Athens, on Apr. 4, 2017 / , , 4 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Νέο μέτωπο μεταξύ ΝΔ και Ποταμιού με αφορμή την Κατερίνα Μάρκου, την ώρα που ο Μητσοτάκης εστιάζει στη σκληρή αντιπολίτευση και την προετοιμασία για τη διακυβέρνηση

Επιμονή στην σκληρή αντιπολίτευση και προετοιμασία της ΝΔ στην κατεύθυνση του «οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα γαλάζια στελέχη και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνει. Μάλιστα αυτό θα είναι και το κεντρικό μήνυμα που θα στείλει σήμερα το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την τακτική συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών.

Μάλιστα η συνεδρίαση αυτή των υπευθύνων των τομέων της ΝΔ γίνονται με φόντο την απομάκρυνση από τον άμεσο ορίζοντα των πρόωρων εκλογών ύστερα και από τη δρομολόγηση του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να προετοιμάσει τη ΝΔ ώστε ο χρόνος να κυλήσει υπέρ της και να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να επιτύχει την αγορά πολιτικού χρόνου και να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει σκληρή κριτική προς τον πρωθυπουργό ότι κλείνει την αξιολόγηση με το χειρότερο τρόπο, ότι φέρνει τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση και πως μόνος γνώμονας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή του στην εξουσία. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσει κριτική και προς την πλευρά των δανειστών ότι αποδέχεται λογικές υπερφορολόγησης και το μείγμα πολιτικής που προτείνει η κυβέρνηση.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα στις πρόνοιες του προέδρου της ΝΔ είναι και η προσπάθεια διεύρυνσης και ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια για συσπείρωση και επάνοδο στην κυβερνητική εξουσία.

Την ίδια ώρα ωστόσο η προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ με πολιτικά πρόσωπα εκτός της γαλάζιας παράταξης συντηρεί ανοιχτό ένα μέτωπο αντιπαράθεσης με το Ποτάμι. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εξαπέλυσε νέα πυρά κατά γαλάζιας παράταξης κατηγορώντας την για «αποστασία». Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου που εκθείασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσε ότι δεν θα παραμείνει για αρκετό ακόμα καιρό ανεξάρτητη.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από το Ποτάμι ως προετοιμασία ένταξης της Κατερίνας Μάρκου στη ΝΔ κατά τα πρότυπα της περίπτωση Ιάσονα Φωτήλα, ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι «το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη βρήκε εκλογική περιφέρεια και για την κυρία Μάρκου! Η προσχώρηση της στην ΝΔ καθυστερούσε γιατί οι γαλάζιοι βουλευτές δεν την ήθελαν στην Β’ Θεσσαλονίκης και δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την επανεκλογή της. Όμως λύση βρέθηκε και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

Πάντως από το Μοσχάτο αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με τις καταγγελίες του Ποταμιού και την ενδεχόμενη ένταξη της Κατερίνας Μάρκου στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Ερχόμαστε να ενώσουμε όχι να διχάσουμε

ΝΔ: Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 26 φόρους έχει επιβάλει η κυβέρνηση

Μητσοτάκης σε Βούτση: Η Βουλή δε λειτουργεί όπως πρέπει σε μία Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: