ΝΔ: Συνένοχος ο Τσίπρας εάν δεν απομακρύνει τον Καμμένο από την κυβέρνηση

ΝΔ: Συνένοχος ο Τσίπρας εάν δεν απομακρύνει τον Καμμένο από την κυβέρνηση
Συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, εξέταση του Ν/Σ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τις ένοπλες δυνάμεις. Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI//Γιάννης Παναγόπουλος) eurokinissi

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στο θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενο αυτεπάγγελτη παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα και κάνοντας λόγο για ευθύνες του πρωθυπουργού εάν δεν απομακρύνει τον υπουργό Άμυνας

Στο θέμα της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν απομακρύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο από την κυβέρνηση θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

“Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα. 

Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο”, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

“Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια”, συνεχίζει η ΝΔ και καταλήγει:

“Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κιόλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.”

Η ΝΔ ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα