Νέα εμφάνιση Σαμαρά μέσω Βρυξελλών

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα,Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα,Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στη δεύτερη συνάντηση του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου think tank του ΕΛΚ, θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διεκδικεί ρόλο στα ελληνικά και ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο Τρίτη, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς, ως μέλος του προεδρείου, θα συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του Κέντρου, στην ατζέντα συζητήσεων του οποίου περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

1ον. Η αντιμετώπιση των αρνητικών πολιτικών τάσεων, όπως ο λαϊκισμός και ο αντι-ευρωπαϊσμός, στην Ε.Ε.

2ον Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

3ον Οι διατλαντικές σχέσεις, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει μιλήσει με μάλλον θετικά λόγια για το νέο πλανητάρχη πρόσφατα σε ομιλία του στην Ξάνθη.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, έχουν προσκληθεί να παραστούν τα μέλη του προεδρείου του Κέντρου Wilfrend Martens κ.κ. Χοσέ Μαρία Αθνάρ από την Ισπανία, Ζακ Σαντέρ (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν) από το Λουξεμβούργο, Βαν Ρομπέι (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) από το Βέλγιο, Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία, Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία, Γιαν Πέτερ Μπαλκενεντε από την Ολλανδία, Γιαν Κριστόφ Μπιελέτσκι από την Πολωνία, Τζον Μπράτον από την Ιρλανδία, Μίκουλας Ντζουρίντα από τη Σλοβακία, Λόρενς Γκοντζι από τη Μάλτα, Αντριους Κουμπίλιους από τη Λιθουανία και ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ.

Στην αυριανή συνάντηση θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ.Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ κ.Antonio Lopez Isturiz.

Μία μέρα μετά θα φτάσει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με ηγέτες και προέδρους των αδελφών κομμάτων της Ν.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς για εθνικά θέματα: 'H χώρα δεν ακτινοβολεί σταθερότητα'

Στήριξη Σαμαρά σε Κοτζιά: Μόνη υπεύθυνη για το αδιέξοδο η Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: