Νέα επίθεση ΝΔ κατά Καμμένου - Βάζουν στο κάδρο και Κοτζιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ερώτηση στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Κικίλια, ενώ ο Κουμουτσάκος επιτίθεται στον Κοτζιά

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με θέμα: «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία», κατέθεσαν ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνας, Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Τομεάρχης Εξωτερικών, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου.

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν Καμμένο- Κοτζιά να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα:

"- Γιατί κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάζει ως συμφωνίες ο κ. Καμμένος δεν φέρει τις κατά νόμον προβλεπόμενες επικυρώσεις;

- Έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ο κ. Κοτζιάς για τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου στον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ριάντ;

- Έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ για τον ρόλο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία δεδομένου ότι από πουθενά δεν προκύπτει πως ήταν επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας;"

Η ΝΔ τονίζει μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση ότι πέραν των υπουργών όμως υπάρχει και ένα αμείλικτο ερώτημα που στρέφεται στον επικεφαλής τους, δηλαδή στον πρωθυπουργό: "- Πόσο ακόμη θα παρακολουθεί απαθής ο κ. Τσίπρας τις αποκαλύψεις για τον συναρχηγό του Πάνο Καμμένο και τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται; Δεν είναι καιρός να απαντήσει και ο ίδιος σε όσα καταλογίζονται στον Υπουργό Αμύνης;". Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση: "Οκτώ ημέρες τώρα, η σιωπή του κ. Τσίπρα για τον κ. Καμμένο δεν είναι μόνον εκκωφαντική, αλλά μοιάζει πια και ένοχη."

Ταυτόχρονα ο κ.Κουμουτσάκος με δήλωση του κατηγορεί τον κ.Κοτζιά ότι σιωπεί για το ζήτημα.

"Σε μια από τις σπάνιες και πάντα προσεκτικές δημόσιες παρεμβάσεις της, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων διαμαρτύρεται για την πρωτοφανή στοχοποίηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας του Έλληνα του Προξένου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ο τελευταίος “τόλμησε”, ως όφειλε, να ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την επίσημη θέση αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι απορίας άξιον ότι ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει μέχρι στιγμής αποδοκιμάσει τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου προς δημόσιο λειτουργό του δικού του Υπουργείου, αλλά μάλιστα, δια της σιωπής του φαίνεται να τις επικροτεί. Επιπλέον ο Υπουργός των Εξωτερικών ακύρωσε τιμωρητικά και την μετάθεση του Προξένου από το Ριάντ στο Λονδίνο καίτοι αυτή είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι.

Ο Υπουργός των Εξωτερικών έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την σκοτεινή υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς είναι προφανές ότι αυτή, ηθελημένα ή μη, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκει και το Υπουργείο του οποίου προΐσταται", αναφέρει ειδικότερα ο τομεάρχης Εξωτερικώνκ της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Να μιλήσει ο κ. Τσίπρας για τις σκοτεινές συναλλαγές του κ. Καμμένου

ΑΝΕΛ: Ο κ. Καμμένος δεν έχει σχέσεις με Χριστοφοράκους, Siemens, λίστες Λαγκάρντ και Paradise Papers

ADVERTISING

SHARE: