Νέα πρόκληση της ΧΑ στη Βουλή. Πρωτοφανείς ύβρεις. Παρενέβη η φρουρά

Νέα πρόκληση της ΧΑ στη Βουλή. Πρωτοφανείς ύβρεις. Παρενέβη η φρουρά
Η ολομέλεια της Βουλής Ευρωκίνηση

Απειλήθηκε σύρραξη όταν ο Λαγός προσπάθησε να επιτεθεί στο Νίκο Ξυδάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Χυδαιότητες από Σαχινίδη της ΧΑ: "Π**νες, τουρκόφιλοι". Η σύζυγος του χρυσαυγίτη Ηλιόπουλου καθύβρισε τον μειονοτικό βουλευτή Ζεϊμπέκ. Εξετάζεται ομαδική αποβολή των χρυσαυγιτών.

Σειρά προκλητικών επεισοδίων έστησαν στη Βουλή οι νοσταλγοί του ναζισμού μέσω του υπόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού ο οποίος απείλησε να χειροδικήσει κατά βουλευτών ενώ την ίδια ώρα ένας άλλος χρυσαυγίτης καθύβριζε σκαιότητα τους πάντες.

Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός καθύβριζε τους πάντες από το βήμα της Βουλής ως πουλημένους και προδότες ενώ ταυτόχρονα υπερασπιζόταν τις Παμμακεδονικές Ενώσεις που ζήτησαν θάνατο ή ισόβια για βουλευτές που τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Οι χυδαίες αναφορές του χρυσαυγίτη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη. Η αντίδραση του κ. Ξυδάκη ενόχλησε όμως τον χρυσαυγίτη ο οποίος άρχισε να βρίζει και εκείνον και να τον απειλεί προσωπικά.

Δείτε το βίντεο:

Ξυδάκης σε Λαγό: Υπόδικε, Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοήθηκε όμως από τις απειλές του χρυσαυγίτη. «Κατέβα από βήμα αφού αρνείσαι τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Ξυδάκης στον Γιάννη Λαγό που συνέχισε να υβρίζει σε έξαλλη κατάσταση. «Υπόδικε, χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας» συνέχισε ο κ. Ξυδάκης. Τότε ο Γιάννης Λαγός κινήθηκε απειλητικά προς τον βουλευτή με αποτέλεσμα να καλέσει ο κ. Λυκούδης την φρουρά.

Γ. Σαχινίδης: Π***ανες, Τουρκόφιλοι

Η είσοδος της φρουράς ανάγκασε τους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Πριν βγουν όμως συνέχισαν τις χυδαιότητες, τους προπηλακισμούς και τις ύβρεις. Μάλιστα ο Γ. Σαχινίδης αποκάλεσε: «π***ανες και τουρκόφιλους» τους βουλευτές και τους κάλεσε να «τα πουν έξω». Τελικά όμως τον απομάκρυνε εκείνον η φρουρά.

Υβρεις σε μειονοτικό βουλευτή από τη σύζυγο του Π. Ηλιόπουλου

Μετά τη διακοπή το βήμα πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος αποκάλυψε ότι λίγες ώρες νωρίτερα η σύζυγος στελέχους της Χρυσής Αυγής καθύβρισε χωρίς κανένα λόγο τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έξω από τον παιδικό σταθμό της Βουλής από όπου πήγε να πάρει το παιδί της. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την σύζυγο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής.

Βούτσης: Θα εξετάσουμε παραπομπή για συνολική αποβολή της Χρυσής Αυγής

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταλόγισε στη Χρυσή Αυγή ότι ακολουθεί τη στρατηγική της έντασης, του διχασμού, της μισαλλοδοξίας και της επικινδυνότητας στις διεθνείς θέσεις της χώρας. «Δημιουργούν ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων λύκων» κατήγγειλε ο κ. Βούτσης και τόνισε ότι οι υπαίτιοι του επεισοδίου θα παραπεμφθούν βάσει του κανονισμού της Βουλής. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συλλογικής αποβολής των χρυσαυγιτών από τις συνεδριάσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΣΥΡΙΖΑ για Λαγό: Η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα

“Το νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα”, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του “για τις νέες χυδαιότητες του Γ. Λαγού”, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή”.

ΝΔ για Χρυσή Αυγή: Απονομή δικαιοσύνης στο ναζιστικό μόρφωμα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και των εσκεμμένων προκλήσεων των βουλευτών της εντός του κοινοβουλίου δεν υπάγεται πια μόνον σε πολιτικό σχολιασμό. Είναι άμεση και επιτακτική η απονομή της Δικαιοσύνης στο ναζιστικό και εγκληματικό αυτό μόρφωμα».

Δανέλλης: “Εγκληματική οργάνωση τραμπούκων η Χρυσή Αυγή”

“Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις” επιβεβαιωνόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας, δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια εγκληματική οργάνωση τραμπούκων”, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, για το σημερινό επεισόδιο στην ολομέλεια, με “πρωταγωνιστή” τον Γιάννη Λαγό.

“Γι αυτό δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτούς. Ας δουν οι πολίτες, που μέσα στη σύγχυση και την οργή τους, τους έστειλαν εδώ μέσα, με ποιους έχουν να κάνουν. Κύριε πρόεδρε της Βουλής μόλις προχθές λέγαμε πως θα αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να προκαλούν επεισόδια γιατί οι προβλέψεις του κανονισμού δεν τους πτοούν. Τα επεισόδια και οι ύβρεις τους τρέφουν. Και ας δουν οι “περίφημοι πατριώτες” των Παμμακεδονικών Σωματείων που αμφισβητούν τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών, ποιους τρέφουν με τα καμώματά τους (εξώδικα κτλ)”, σημείωσε ο Σπύρος Δανέλλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα