Νέα συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου. Πυρετός διαβουλεύσεων και στις Βρυξέλλες

Νέα συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου. Πυρετός διαβουλεύσεων και στις Βρυξέλλες
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης το Σάββατο 30 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εντατικές διαβουλεύσεις σε όλα τα μέτωπα για το ελληνικό ζήτημα. Οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας τηλεδιάσκεψης Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ τη Δευτέρα

Πολύωρη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Τσακαλώτου, Σταθάκη, Σαγιά, Κορωνάκη και Μαντά.

Σε δήλωσή της προς το Βήμα κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις».

Οι θεσμοί θέτουν επίσης θέμα για αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, στα κλειστά επαγγέλματα και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Δεν έχουν καμία οικονομική σημασία, αλλά δημιουργούν θέματα στην κοινωνία» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, οπότε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθούν στο Βερολίνο.

Εκτιμάται από την Αθήνα ότι μπορεί να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup για την Τρίτη.

Εντατικοί ρυθμοί και στις Βρυξέλλες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα