Νέα βόμβα Καμμένου: Με έπιασαν και μου είπαν “άλλαξε στάση και εδώ είμαστε”

Νέα βόμβα Καμμένου: Με έπιασαν και μου είπαν “άλλαξε στάση και εδώ είμαστε”
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου για την καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος για την υπόθεση Χαϊκάλη, την προεδρική εκλογή και τον Αντώνη Σαμαρά

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του την Δευτέρα (22/12) στον ρ/σ Real FM, μιλώντας για το μήνυμα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός βγάζει στο σφυρί υπουργικές καρέκλες σε μια ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει στην εξουσία» και πρόσθεσε ότι «μετά από τις προσφορές σε βουλευτές που τους ονόμασε «μαξιλάρια» το καλοκαίρι, μετά τους εκβιασμούς από τις κρατικές υπηρεσίες, μετά τις απόπειρες δωροδοκίας, έχουμε και υπουργικούς θώκους».

«Αυτό δείχνει ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί πλέον όλα τα μέσα. Ένας πρωθυπουργός που τη λέξη σύνεση, τη λέξη συνεννόηση δεν την έκανε πράξη, όπως όφειλε θεσμικά», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν είναι περιφερόμενος στα πολιτικά γραφεία και έκανε λόγο για τραπεζικό στέλεχος με μεγάλες γνώσεις στα οικονομικά θέματα, ιδιαίτερα σε ζητήματα που άπτονται των CDS, τον οποίο γνώρισε στο γραφείο του κ. Σαμαρά.

«Μου τον σύστησαν ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Σταμάτη, γιατί ήταν θεωρητικά εξειδικευμένος ως στέλεχος της Deutsche Bank τότε», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τον κ. Αποστολόπουλο «χρήσιμο εργαλείο για όλους», καθώς κάθε πρωί έστελνε ανάλυση για τα μακροοικονομικά και τις οικονομικές εξελίξεις, ο οποίος παράλληλα αρθρογραφούσε στο διαδίκτυο για ανάλογα ζητήματα ως «Δευκαλίων» και οποίος, την άνοιξη του 2013, αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ, καθώς, κατά δική του ομολογία στον κ. Καμμένο, του προσφέρθηκε δουλειά σε ελληνική τράπεζα και δεν μπορούσε να συνεχίσει στην «αντιμνημονιακή γραμμή».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Αποστολόπουλος επέστρεψε στο «ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και στον κ. Σαμαρά» και διευκρίνισε ότι από την Τράπεζα Πειραιώς έχει αποχωρήσει από τον Ιούλιο του 2014.

«Πάντως, ότι είχε επαφές και μίλαγε με τον κ. Σταμάτη, είχε το προσωπικό τηλέφωνο του κ. Σαμαρά, αυτό σας το διαβεβαιώνω από τότε που τον ήξερα. Και με άλλους πολλούς πιθανόν, έτσι;» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη είπε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση, χωρίς δύο βασικά στοιχεία, το ένα στοιχείο είναι η άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του κ. Αποστολόπουλου», ενώ δεν αρνήθηκε να υπάρξει άρση τηλεφωνικού απορρήτου και του κ. Χαϊκάλη και «όλων αν θέλετε», ώστε να διαπιστωθεί ποιος μιλούσε, με ποιόν και επί πόσο διάστημα.

«Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι πάνε να κλείσουν τη δικογραφία χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το πρωτογενές υλικό το οποίο παρεδόθη από τις 6 και από τις 10, αν θυμάμαι,του μηνός, στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το υλικό αυτό δεν είναι παράνομο, διότι αφενός μεν σε ερώτηση του ιδίου του κ. Καμμένου στον εισαγγελέα αν το υλικό αυτό αποδεικνύει κακούργημα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έλαβε καταφατική απάντηση, αφετέρου δε διότι το υλικό παρελήφθη με δύο εκθέσεις εγχειρίσεως από τον κ. Ντογιάκο και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου ότι έκανε αυτή την κίνηση για να αποδείξει στον κ. Καμμένο ότι ο κ. Χαϊκάλης «δεν είναι εντάξει», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αστείο ισχυρισμό», καθώς ο κ. Αποστολόπουλος, ούτε τον κ. Καμμένο ειδοποίησε, αλλά ούτε και στον εισαγγελέα προσέφυγε.

Είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν γίνει και άλλες απόπειρες χρηματισμού βουλευτών, πέραν των όσων έχουν καταγγελθεί για βουλευτές των ΑΝΕΛ και υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ «από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα να κινηθούμε από κοινού και ο,τιδήποτε τέτοιο υπάρχει να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας και να πηγαίνει στην Εισαγγελία. Για να προστατεύσει, αν θέλετε, ο ένας τον άλλον».

“Με έχουν πιάσει και μου έχουν πει: Άλλαξε στάση και εδώ είμαστε”

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι έχουν γίνει προσεγγίσεις και σε άλλους βουλευτές, προσθέτοντας ότι «δεν σας κρύβω ότι και σε μένα έχουν έρθει να με πιάσουν, όχι για δωροδοκία, λέγοντάς μου: άλλαξε στάση και εδώ είμαστε».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι επί προσωπικού για τον Αντώνη Σαμαρά έχει πέσει από τα σύννεφα, «με τον τρόπο που οβιδιακά άλλαξε και μετέτρεψε μια ολόκληρη παράταξη σε ένα ακροδεξιό μηχανισμό, με ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την ΝΔ», προσθέτοντας ότι δεν περίμενε να τον «κρεμάσει» ο πρωθυπουργός «στην υπόθεση των CDS υποστηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, ούτε να αλλάξει σε μια νύχτα και να μεταβάλλει την πολιτική της ΝΔ σε μια πολιτική – υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ και διαφύλαξης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι η παραμονή του κ. Σαμαρά στην εξουσία θα είναι καταστροφική για την κοινωνία, καθώς με την υπογραφή της πιστωτικής γραμμής, ο πρωθυπουργός θα φέρει δύο μνημόνια, ένα με το ΔΝΤ και ένα με την ΕΚΤ, «που θα καταστρέψουν εντελώς πλέον την ιδιοκτησία στην χώρα και τη μεσαία τάξη».

«Πιστεύω δε ότι προσωπικά ο Σαμαράς και προσωπικά ο Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί με δικές τους επιστολές, ότι υπάρχουν δυνάμεις και μέσα στην ΝΔ αυτή τη στιγμή, που όταν απελευθερωθούν από την ηγεσία Σαμαρά θα μπορέσει να υπάρξει η δυνατότητα διαμόρφωσης μιας πολιτικής, εθνικής πολιτικής», είπε ο κ. Καμμένος.

Κατέληξε λέγοντας ότι η ενίσχυση των ΑΝΕΛ στις εκλογές ώστε να ελέγχουν, ως ρυθμιστές, την κατάσταση, θα οδηγήσει σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα αντιταχθεί στα καταστροφικά για την χώρα και την κοινωνία σχέδια της Τρόικας, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση μετά τις εκλογές και επαναλαμβάνοντας ότι «το εμπόδιο είναι ο Σαμαράς προσωπικά και η πολιτική την οποία έχει προσωπικά υπογράψει. Δεν είναι μίσος, είναι πολιτική αντιπαράθεση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα