Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι ακτιβισμοί της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξαντλούνται σε μπραβιλίκια

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι ακτιβισμοί της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξαντλούνται σε μπραβιλίκια
ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σινέ Κεραμεικός.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) Eurokinissi

Απάντηση στα καυστικά σχόλια των νέων του ΠΑΣΟΚ δίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "λάσπη στον ανεμιστήρα. Αφορμή για καυστικά σχόλια σχετικά με την πορεία του Eurogroup από Κυρανάκη το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος

Το ερωτηματολόγιο ενόψει του πρώτου της Συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές Απριλίου, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη της να απατήσουν σε διάφορες ερωτήσεις στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη συλλογή απόψεων και ιδεών, προκάλεσε αντιδράσεις από την αντίστοιχη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για “ακτιβισμό της κλοπής”.

Αφορμή, οι ερωτήσεις που καλούσαν τους συμμετέχοντες να απαντήσουν αν θα λάμβαναν μέρος σε μια κατάληψη ή σε ακτιβιστικές ενέργειες όπως “κλοπή σε σούπερ μάρκετ”. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως το σχόλιο των νέων του ΠΑΣΟΚ μόνο θυμηδία τους προκαλεί και διευκρινίζει πως οι ερωτήσεις αποτελούν μέρος κοινωνιολογικής έρευνας και δεν αποτυπώνουν τις θέσεις ή τις επιδιώξεις τους.

“Με την ίδια λογική ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Βασικά δικαιώματα (FRA) θεωρεί ότι η βία κατά των γυναικών κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη” σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθενται στους νέους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: “προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών”.

Κριτική Κυρανάκη

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με αφορμή τη διαμάχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καυτηρίασε το αποτέλεσμα του Eurogoup θέτοντας τις “προτάσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα ακόμη αποτυχημένο Eurogroup”. 


Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νεολαίας Συριζα:

Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της νεολαίας, αλλά ευρύτερα.

Το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης

Το ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας. Αυτοί που μας εγκαλούν ισχυρίζονται με την ίδια λογική ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Βασικά δικαιώματα (FRA) θεωρεί ότι η βία κατά των γυναικών κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη. Διότι, αυτή είναι μια ερώτηση που περιλαμβάνεται σε ερωτηματολόγιο υπό την αιγίδα της εν λόγω υπηρεσίας.

Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα

Είναι σαφές ότι οι Θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας, προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών. Ο χαρακτηρισμός «ακτιβισμός της κλοπής» προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό.  Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύνηθες φαινόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα