Novartis: Δεν προσέρχεται ούτε ο Μάριος Σαλμάς για κατάθεση στην Προανακριτική

Novartis: Δεν προσέρχεται ούτε ο Μάριος Σαλμάς για κατάθεση στην Προανακριτική
Συνέχιση της εξέτασης του Μάριου Σαλμά(φωτό) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Προανακριτικής Θ. Δρίτσα - Αύριο συνεδριάζει και πάλι η Προανακριτική χωρίς τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Όχι» στην πρόσκληση της προανακριτικής επιτροπής Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Novartis είπε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς αποκάλυψε σήμερα τις προθέσεις τους με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα. Όμως ο βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να μη δώσει το κείμενο της επιστολής στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι κατάθεση του κ. Σαλμά είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στις 10:30. Πάντως η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά για την υπόθεση της Novartis. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι ο προγραμματισμός των εργασιών μετά την απόφαση των πολιτικών προσώπων να απορρίψουν την πρόσκληση για κατάθεση στην επιτροπή.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίοι έχουν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για τη μη πρόσκληση των προστατευόμενων μαρτύρων.Πλέον η Προανακριτική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα της Βουλής ή της Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Όλα δείχνουν ότι η πλειοψηφία θα αποφασίσει να επιστρέψει τη δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη καθώς αυτός είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η σχεδόν βέβαιη παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσει παράταση ενός ακόμη μήνα προκειμένου να προχωρήσει στη σύνταξης του πορίσματος για την επαναφορά της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη. Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να παραμείνει η δικογραφία στην Βουλή και να εισέλθει η Προανακριτική Επιτροπή στην ουσία της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα