Novartis: Με αποχώρηση από την προανακριτική απειλεί και η ΔΗ.ΣΥ.

Novartis: Με αποχώρηση από την προανακριτική απειλεί και η ΔΗ.ΣΥ.
Προκαταρκτική επιτροπή Eurokinissi

Άρχισε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στον απόηχο των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική για Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και άλλους εμπλεκόμενους στη δικογραφία

Με αποχώρηση από την Προανακριτική Επιτροπή απειλεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα της για κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Τις προθέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε γνωστές ο βουλευτής Θ. Παπαθεοδώρου με δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. “Εάν δεν κάνουν δεκτό το αίτημά μας για εμάς είναι πλέον επιλογή να μην συμπράξουμε, να μη νομιμοποιήσουμε καμία συζήτηση ή παρελκυστική διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ” ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΔΗ.ΣΥ έχει ζητήσει κλήση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή.

Υπενθυμίζεται ότι σε αποχώρηση από την Προανακριτική για τον ίδιο λόγο προσανατολίζεται και η ΝΔ η οποία είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις της από την προηγούμενη εβδομάδα. Το ΚΚΕ έχει ήδη αποχωρήσει καταλογίζοντας σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν επιθυμούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο των νέων στοιχείων που έφτασαν στην Προανακριτική από την εισαγγελία διαφθοράς. Τα στοιχεία περιέχουν μεταξύ άλλων ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Κ. Φρουζή το οποίο ανέγραφε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Επίσης περιλαμβάνουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Novartis λειτουργούσε ως οιονεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το υπουργείο Υγείας επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα