Novartis: Με Σαμαρά συνεχίζονται οι κλήσεις σε εμπλεκόμενους της δικογραφίας

Novartis: Με Σαμαρά συνεχίζονται οι κλήσεις σε εμπλεκόμενους της δικογραφίας
Ο Αντώνης Σαμαράς Alexandros Michailidis / SOOC

Ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική. Σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος και των 10 πολιτικών προσώπων της Novartis.

Με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στη δικογραφία της Novartis.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θοδωρής Δρίτσας,την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν πέντε εμπλεκόμενοι στη δικογραφία. Πρώτος θα κληθεί να καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη το πρωί ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα κληθεί ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Την επόμενη Πέμπτη θα κληθούν να καταθέσουν ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Την Παρασκευή θα κληθεί ο παλαιός υπουργός της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Την μεθεπόμενη εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία: ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται να καταθέσουν σχετικά με την αρμοδιότητα της Προανακριτικής Επιτροπής να διερευνήσει το σκάνδαλο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταθέσει ήδη στην Προανακριτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα