Novartis: Όχι και από τον Ανδρέα Λυκούρεντζο στην Προανακριτική

Novartis: Όχι και από τον Ανδρέα Λυκούρεντζο στην Προανακριτική
Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

«Δεν αρνούμαι να καταθέσω, αρνούμαι να συμπράξω σε εκτροπή» τονίζει ο κ. Λυκουρέντζος στην επιστολή του προς την Προανακριτική σε ανάλογη γραμμή με Ανδρέα Λοβέρδο και Αντώνη Σαμαρά

«Όχι» στην πρόσκληση της Προανακριτικής Επιτροπής να προσέλθει να καταθέσει για την υπόθεση Novartis είπε και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε οποιουδήποτε διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση, παρά μόνον σε αυστηρά τυπική και νομικά άρτια συνεδρίαση της Επιτροπής σας» αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα. «Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» σημειώνει στην επιστολή του ο πρώην υπουργός τη ΝΔ.

Ασκεί, όμως, και κριτική στην συμπολίτευση για τους χειρισμούς της αναφέροντας ότι με τις διαδικασίες «τις οποίες προτείνει και εφαρμόζει η Κυβερνητική πλειοψηφία και κατόπιν κακόβουλων διαδόσεων, μισαλλόδοξων δηλώσεων και υπονομευτικών δημοσιευμάτων, προκαλούνται ψευδείς εντυπώσεις στην Ελληνική κοινωνία, περί μεθοδευμένης αποφυγής του ελέγχου, εκ μέρους των αναφερομένων στην δικογραφία».

Επαναλαμβάνει δε όσα είχε τονίσει στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης συγκρότησης Προανακριτικής για τη Novartis.

https://www.news247.gr/download/5016//141000/Ranitisdine-compressed.pdf
https://www.news247.gr/download/5862//921000/RanitidineApofasi-compressed.pdf

«Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση» είχε τονίσει ο κ. Λυκουρέντζος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα