Ο αντισημιτισμός της νέας επίθεσης Καμπόσου κατά Μπουτάρη ενόχλησε το Μητσοτάκη

Ο αντισημιτισμός της νέας επίθεσης Καμπόσου κατά Μπουτάρη ενόχλησε το Μητσοτάκη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά παλαιότερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Νetanyahu. Eurokinissi

Αιτία της διαγραφής του δημάρχου Άργους ήταν ότι όχι μόνο εξαπέλυσε νέα επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά άφησε και ρατσιστικά υπονοούμενα κατά των Εβραίων, την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται τη Δευτέρα να ταξιδέψει στο Ισραήλ με αφορμή εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαρχής πάρει αποστάσεις από τον Δημήτρη Καμπόσο για την ανάρτηση με την οποια ο δήμαρχος ‘Αργους- Μυκηνών δικαιολογούσε την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαϊου , ωστόσο δεν τον είχε διαγράψει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και αυτό καθώς ο κ.Καμπόσος είχε αποποιηθεί την ευθύνη της ανάρτησης που έλεγε “Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών” και συνοδευόταν από φωτογραφίες του προπηλακισμού Μπουτάρη, υποστηρίζοντας ότι έφταιγε συνεργάτης του που χειρίζεται την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Εν τω μεταξύ εξάλλου στελέχη της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριζαν ότι δεν χρειαζόταν πειθαρχική ποινή κατά του γαλάζιου δημάρχου.

Ωστόσο σήμερα από το Τορίνο όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες τη διαγραφή του κ.Καμπόσου, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο όχι μόνο να εξαπολύει νέα επίθεση κατά του κ.Μπουτάρη, αλλά να αποκαλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης “εκλεκτό των Εβραίων” και να αφήνει αιχμές αντισημιτισμού.

“Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του.  Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας” έγραψε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο twitter.

Προφανώς η νέα επίθεση που δέχθηκε η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις νέες δηλώσεις Καμπόσου δεν βοήθησε το κλίμα, ωστόσο φαίνεται πως η απόφαση του κ.Μητσοτάκη δεν είχε να κάνει μόνο με τη συνέχιση των επιθέσεων στο Μπουτάρη (τη συμπαράσταση προς τον οποίο είχε εξαρχής εκφράσει ο πρόεδρος της ΝΔ) αλλά και με τον αντισημιτικό λόγο του δημάρχου Άργους- Μυκηνών. Πολλώ δε μάλλον που ο πρόεδρος της ΝΔ τη Δευτέρα επισκέπτεται το Ισραήλ, για να παραστεί στο Global Forum στην Ιερουσαλήμ, όπου θα τιμηθεί η σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ. Κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Όπως έχει γράψει το News 24/7, η ΝΔ τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί σειρά ανοιγμάτων στο Ισραήλ, το οποίο έχουν επισκεφθεί από την αρχή του έτους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.

Μάλιστα τα ταξίδια αυτά φαίνεται πως έχουν να κάνουν και με την αναζήτηση στρατιωτικών συμμαχιών ως αντίβαρο στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα