Ο Καμμένος αιφνιδιάζει – Τετ α τετ με Φαήλο Κρανιδιώτη και Κατερίνα Παπακώστα

Ο Καμμένος αιφνιδιάζει – Τετ α τετ με Φαήλο Κρανιδιώτη και Κατερίνα Παπακώστα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων Eurokinissi

Συναντήσεις που θα σχολιαστούν ποικιλοτρόπως και δίνουν τροφή σε σενάρια για πολιτικά "ανοίγματα" έχει σήμερα ο Πάνος Καμμένος. Πέρασε πρώτος την πύλη του Πενταγώνου για συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ακολουθεί η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

“Στα εθνικά θέματα πρέπει να φοράμε εθνική φανέλα” δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε συνάντηση – έκπληξη με τον Πάνο Καμμένο ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης, άλλοτε συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης Eurokinissi

Η συνάντηση προκαλεί αίσθηση, καθώς οι σχέσεις Καμμένου – Κρανιδιώτη υπήρξαν επιεικώς συγκρουσιακές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ η χρονική στιγμή αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο, την ώρα που το “θερμόμετρο” στα ελληνοτουρκικά χτυπά “κόκκινο”, ενώ στο Σκοπιανό είναι δεδομένη η πρόθεση των ΑΝΕΛ να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους χειρισμούς Κοτζιά στη διαπραγμάτευση για το ονομα.

Το τετ α τετ Καμμένου με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και το ραντεβού μέσα στην ίδια ημέρα με την Κατερίνα Παπακώστα δημιουργούν την αίσθηση ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ίσως επιχειρεί “ανοίγματα” σε πρόσωπα που εμφανίζονται δυσαρεστημένα με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή.

Κρανιδιώτης: Χρειάζεται ομοφωνία στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας

«Ζητήσαμε συνάντηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο για ενημέρωση λόγω της κατάστασης που υπάρχει με την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας διότι η Νέα Δεξιά στα ζητήματα αυτά φοράει μόνο την εθνική φανέλα και όχι τη φανέλα του «κομματικού πατριωτισμού», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Φ. Κρανιδιώτης.

«Ευχαρίστησα πάρα πολύ τον κ. Υπουργό και τους Αρχηγούς των Επιτελείων για την λεπτομερή ενημέρωση. Εμείς θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε οτιδήποτε κατατείνει στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της εδαφικής ακεραιότητας. Θα ήθελα επειδή είναι και ένας από τους λόγους που ήρθα σήμερα εδώ και επιδίωξα για να υπογραμμίσω αυτή τη διαφορά μας από άλλες συμπεριφορές, θεωρώ ιταμή και κατάπτυστη συμπεριφορά ενάντια στα εθνικά συμφέροντα το να υιοθετείται η ρητορική των Τούρκων έναντι αξιωματούχων της ελληνικής πολιτείας όταν απαντούν στην επιθετικότητα των Τούρκων ισλαμοφασιστών» συνέχισε και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον του καθενός από εμάς – γιατί έχουμε άλλα ζητήματα στα οποία μπορούμε να διαφωνήσουμε που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία – στα ζητήματα όμως που αφορούν την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε τους δικούς μας ταγούς απέναντι στις υβριστικές επιθέσεις των Τούρκων».

Παπακώστα: Να μην εμπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εξωτερικά θέματα στην κομματική διελκυστίνδα

Απ’ την πλευρά της η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στα τρία ζητήματα για τα οποία θέλησε να ενημερωθεί.

«Το πρώτο θέμα αφορά στην παράνομη κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών διότι όταν η άλλη πλευρά επικαλείται την ύπαρξη κράτους δικαίου θα πρέπει να υπάρχει κατηγορητήριο με βάση το οποίο αυτοί κρατούνται στη γειτονική χώρα. Από την ώρα που αυτό δεν υπάρχει τότε είναι παράνομη κράτηση και οφείλουμε ως κράτος δικαίου αυτό να το αναδείξουμε και στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας και να το απευθύνουμε στη γειτονική χώρα, την Τουρκία.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την ένταση στα ελληνοτουρκικά. Εκεί, λοιπόν, θα πρέπει να πούμε σε φίλους και σε αντιπάλους και να το ακούσουν όλοι ότι τα θέματα με τη γειτονική χώρα δεν είναι διμερή. Είναι ζητήματα που άπτονται της συμμετοχής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα η Ευρώπη όχι μόνο λεκτικά αλλά και επί της ουσίας θα πρέπει να δει πως θα πάει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση από την ώρα που δεν έχει προβλέψει και μεριμνήσει να υπάρχει ενιαία εξωτερική πολιτική και άμυνα, αυτό θα πρέπει να τα ανατάξει ώστε να μη μένουμε σε επίπεδο λεκτικών αναφορών υπέρ της Ελλάδος, αλλά και η Συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει επίσης να μην τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο δε που-επιμένω-είναι εσφαλμένη αντίληψη ότι είναι διμερή τα ζητήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Είναι θέματα συμμαχιών, είναι θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης άρα είναι και ευρωπαϊκά ζητήματα είναι και θέματα της Συμμαχίας.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα Eurokinissi

Και το τρίτο, έχει να κάνει με τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ την οποία θεωρώ εξαιρετικά ατυχή στην παρούσα συγκυρία διότι νομίζω ότι η στάση αδράνειας την οποία κρατούσε μέχρι πρότινος μεταβλήθηκε σε μια στάση τήρησης ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, παίρνοντας έτσι τη θέση του Ποντίου Πιλάτου.

Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να αναταχθεί, να θεραπευτεί αμέσως, αλλιώς τι νόημα έχει να υπάρχει το ΝΑΤΟ σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν αναδεικνύει και τις πράξεις, τις παραλείψεις της γείτονος χώρας έτσι όπως πρέπει να τις αναδείξει και τις βάζει στην ίδια ζυγαριά με τη χώρα μας η οποία κάνει τη δουλειά της και απλώς αμύνεται δίχως διεκδικήσεις και δίχως βλέψεις.

Αυτά, λοιπόν, καθώς επίσης και για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθα σήμερα να συζητήσω όπως οφείλω να κάνω και γι’ αυτό το λόγο ενημερώθηκα και από τους κυρίους Αρχηγούς οι οποίοι οφείλω να πω ότι κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους και θέλω να κλείσω λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός ορθά έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και ορθά θεωρεί ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος εμπνέει ασφάλεια, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη.

Ας κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας οι πολιτικοί, να έχουμε ενιαίο και αρραγές μέτωπο και να μην εμπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά ούτε και τα εξωτερικά θέματα στην πολιτική-κομματική διελκυστίνδα.

Τέλος θέλω να πω ότι το Ν.Ε.Ο. η Νέα Ελληνική Ορμή την οποία εκπροσωπώ θα κάνει ότι μπορεί μέσα στο Κοινοβούλιο δι εμού ώστε αυτά τα ζητήματα πραγματικά να αναγορευθούν σε ζητήματα συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και όχι σε ζητήματα διαίρεσης τα οποία μόνο βλάβη μπορούν να προκαλέσουν στη χώρα μας, στο ηθικό των πολιτών μας, στην ψυχολογία των Ενόπλων Δυνάμεων και στη διεκδίκηση των δικαίων μας θεμάτων», ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο.

Η Κ. Παπακώστα κοντά στον Ευ. Αντώναρο

Η κυρία Παπακώστα μόλις χθες επιβεβαίωσε ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευάγγελο Αντώναρο – δηλαδή κόντρα σε βασικές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ίδια κάνει λόγο για απομάκρυνση της ΝΔ από τον χώρο της “κοινωνικής κεντροδεξιάς”, ενώ ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο – θεωρώντας ότι το έχει ήδη πράξει ο κύριος Μητσοτάκης μέσω επιλογών του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα