Ο Κατρούγκαλος χωρίς καφέ και τσιγάρα μπορεί, χωρίς νερό και ρεύμα όχι

Ο Κατρούγκαλος χωρίς καφέ και τσιγάρα μπορεί, χωρίς νερό και ρεύμα όχι
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως οι αυξήσεις σε είδη καπνού και ΦΠΑ μπορεί δεν είναι τόσο επιζήμιες όσο οι αυξήσεις σε ενέργεια και νερό

Για τις επικείμενες αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλά και στα είδη καπνού με βάση τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο ΣΚΑΙ το μεσημέρι της Δευτέρας. Όπως σημείωσε “μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα”.

Αναφερόμενος από την άλλη στο θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ σημείωσε πως το επίδομα θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με λογιστικό τρόπο από το πρωτογενές πλεόνασμα. “Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα και αυτό κάναμε”. Όπως είπε, η κυβέρνηση τηρεί τη συμφωνία κατά γράμμα αλλά στο θέμα αυτό μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα.

Από την άλλη, ο υπουργός μίλησε και για τη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά στη δημιουργία υπεράκτιων εταιριών από βουλευτές. Όπως είπε είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα φέρνοντας ως παράδειγμα τον Παύλο Χαϊκάλη. “Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί”.

ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα