Ο Κώστας Κυρανάκης στους '30 under 30' του περιοδικού Forbes

Ο Κώστας Κυρανάκης στους '30 under 30' του περιοδικού Forbes

Ποιοί Έλληνες βραβεύθηκαν από το Forbes στους 30 under 30. O 29χρονος επικεφαλής της Νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης βραβεύθηκε στην κατηγορία “Policy”

Το διεθνές περιοδικό Forbes στην λίστα που δημοσίευσε με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη έχει φέτος και Ελληνικό χρώμα.

Πρόκειται για τον 29χρονο επικεφαλής της Νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνο Κυρανάκη ο οποίος βραβεύθηκε στην κατηγορία “Policy” για την πολυετή προσφορά του για τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι στην πολιτική.

Επίσης, στην κατηγορία “Social Entrepreneurs” βραβεύθηκε η Ελληνική οργάνωση Ethelon και οι 3 συνιδρυτές της Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας εταιρικού κόσμου, ΜΚΟ και εθελοντών.

Ο Κώστας Κυρανάκης στους '30 under 30' του περιοδικού Forbes
DIMITRIS VOUTSAS 2015

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Maria Sharapova, ο John Collison και η Adele. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Hope Hicks, εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας του Donald Trump, οπως και ο Stephen Curry, από τους κορυφαίους pointguards στο NBA.

Ο 29χρονος Έλληνας, που σήμερα είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκε τον Μάιο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη το Youth of the European People’s Party, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη, 60 οργανώσεις από 40 χώρες.

Με σπουδές στη Νομική Αθηνών και πολλές διεθνείς διακρίσεις κατάφερε να γίνει campaign trainer στο International Republican Institute, να ιδρύσει το Transatlantic Youth Summit που πραγματοποιείται στη Washington κάθε χρόνο από το 2013. Είναι επίσης συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.

Το 2014 ήταν μέλος της προεκλογικής καμπάνιας του Jean-Claude Juncker και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία συλλέγοντας 35.000 ψήφους.

Ο ίδιος μέσω status που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook δήλωσε οτι: “Είναι μια δικαίωση μιας δεκαετίας σκληρής δουλειάς, επιμονής και πίστης στη δύναμη των νέων που παλεύουν για αλλαγή.

Το μήνυμά μου στους σημερινούς 20χρονους που είναι απογοητευμένοι από όλα είναι μόνο ένα. Κυνηγήστε τα όνειρά σας. Ξεκίνησα από το μηδέν. Στα 19 μου σπούδαζα σε μια σχολή που κάθε 2 μήνες είχε κατάληψη, δούλευα part-time σε ένα κατάστημα ρούχων και δεν μπορούσα να πω 2 φράσεις σωστά στα αγγλικά. Το μόνο που είχα ήταν μια απίστευτα ξεροκέφαλη εμμονή για τους στόχους μου. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή.”

ADVERTISING

SHARE: