Ο Κυρανάκης παραδίδει την προεδρία της Νεολαίας του ΕΛΚ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ αποφάσισε να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο συνέδριο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς νεολαίας, που διεξήχθη στην Κροατία

Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας ως πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανακοίνωσε ότι δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, στο συνέδριο της νεολαίας της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, που διεξήχθη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας από τις 27 έως τις 30 Απριλίου.

Ο 30χρονος πολιτικός εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση του επικεφαλής του YEPP το 2013, με συμμάχους κυρίως από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και τη Σκανδιναβία, καταφέρνοντας μάλιστα να επικρατήσει απέναντι στην εσωκομματική του αντίπαλό που είχε την υποστήριξη της Νεολαίας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ και να γίνει ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Οργάνωσης.

“Ένας κύκλος κλείνει για μένα. Είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι Πρόεδρος στη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της Ευρώπης, στην πιο κομβική στιγμή για την ΕΕ, μεταπολεμικά, αφού είχε να αντιμετωπίσει μια πολύπλευρη αξιακή, οικονομική και προσφυγική κρίση”, αναφέρει ο κ.Κυρανάκης.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου της νεολαίας του ΕΛΚ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταθέσει πλάνο τριών σημείων για την απασχόληση των νέων, μέρος του οποίου υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εφαρμόστηκε από κυβερνήσεις σε Πορτογαλία, Ιρλανδία και Σουηδία. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των startups με έδρα σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κατέθεσε πρόταση για δημιουργία Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που υιοθετήθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. το 2016 και εφαρμόζεται από φέτος.

Βρέθηκε όμως και στο στόχαστρο της ηγεσίας του ΕΛΚ, όταν έλαβε ανοιχτά θέση εναντίον του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και του επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. Μάλιστα δεν ψήφισε υπέρ του Ζόζεφ Ντολ στις εκλογές του ΕΛΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου το 2013, παρά την κομματική γραμμή που είχε θέσει τότε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, μια από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν όταν ανέλαβε το 2014 την προεκλογική εκστρατεία του Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, με εκατοντάδες εθελοντές που οδηγούσαν τα μικρά πούλμαν της καμπάνιας από χώρα σε χώρα της ΕΕ.

“Χωρίς τη βοήθεια του YEPP πιθανότατα δε θα τα είχα καταφέρει”, είχε εξολογηθεί μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν μετά την εκλογή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: