Ο Λεβέντης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κόντρα για τους 'γορίλες'

Plenary discussion about the refugee crisis. Athens Feb. 24, 2016/         .  24  2016
Plenary discussion about the refugee crisis. Athens Feb. 24, 2016/ . 24 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε για πολλοστή φορά τα περί οικουμενικής, αλλά ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε για τους αστυνομικούς φρουρούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις

Την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή θα δώσει οικουμενική κυβέρνηση, έκανε για μία ακόμη φορά μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα τη ζητήσει "για να γλυτώσει από τα βάρη", ενώ σχολίασε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προτιμά τις εκλογές από την ικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας "πρέπει να κοιτάξουμε τη χώρα και όχι να εξυπηρετήσουμε κομματικές ή προσωπικές στρατηγικές".

Ο κ.Λεβέντης όμως προκάλεσε αντιδράσεις όταν υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να γλυτώσουν από τους αγρότες, γιατί έχουν αστυνομικούς γορίλες αλλά "δεν θα γλυτώσουν από την κοινωνία".

"Αυτό που είπατε ήταν ατόπημα" είπε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ανακαλέσει τη λέξη "γορίλες", που είπε αναφερόμενος στους αστυνομικούς.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει τους αστυνομικούς για τους οποίους είπε ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι. Διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζει τη βία και πως όταν αναφέρθηκε "στην τιμωρία της κοινωνίας" εννοούσε στις εκλογές.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λεβέντης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βέτο για προσφυγικό και έρευνα για λίστα Μπόργιανς προαναγγέλλει ο Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: