Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την ‘εθνική γραμμή’ που ζητά ο Τσίπρας για το Σκοπιανό

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την ‘εθνική γραμμή’ που ζητά ο Τσίπρας για το Σκοπιανό
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο τησ Νέας Δημοκρατία Κυριάκο Μητσοτάκη,προκειμένου να τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Νταβός, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Επιμένει στη σκληρή γραμμή των συλλαλητηρίων ο πρόεδρος της ΝΔ - Οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Τι απαντά το Μαξίμου

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη μόλις μισής ώρας συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης και προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «δίχασε τους Έλληνες. Αντί να διαμορφώσει ένα εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επιπλέον επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι «κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας που οι συγκυρίες προσέφεραν για λύση», ενώ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «προβαίνει σε παραχωρήσεις μη αναστρέψιμες και χωρίς ανταλλάγματα» λέγοντας ότι «δεν έθεσε ρητά την ανάγκη αλλαγής του συντάγματος της ΠΓΔΜ» και υπογράμμισε ότι «ο κατακερματισμός της λύσης υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «οι ως τώρα χειρισμοί δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Το ζήτημα Σκοπίων, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αφορά την ταυτότητα των Ελλήνων. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ας μην ψάχνει για άλλοθι ούτε για συνενόχους».

Το βαρύ κλίμα που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόψιμο κάθε γέφυρας επικοινωνίας και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προσήλθε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό απλά ως «είχα υποχρέωση» χωρίς καμία διάθεση ούτε καν για «ουσιαστική ενημέρωση» αποτυπώθηκε, πέραν της μικρής διάρκειας της συνάντησης για ένα τόσο σοβαρό θέμα και στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καν ο καθιερωμένος εναρκτήριος διάλογος μπροστά στις κάμερες στην έναρξη της συνάντησης.

Μάλιστα για το γεγονός ότι έπαιξαν τηλεοπτικά πλάνα κατά την έναρξη της συνάντησης Τσίπρα Μητσοτάκη στο Μαξίμου χωρίς φυσικό ήχο το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Η απάντηση του Μαξίμου

“Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού”, απάντησε το Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, καταλήγοντας ως εξής:

“Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα