Ο Μητσοτάκης παραμένει εκνευρισμένος με το Μοσκοβισί

Ο Μητσοτάκης παραμένει εκνευρισμένος με το Μοσκοβισί
O Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Τις κατηγορίες πως επιθυμεί περικοπή των συντάξεων απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, διαψεύδοντας ότι συναντήθηκε με την καγκελάριο σε αυτή τη σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ επέμεινε ότι ο Μοσκοβισί έχει προσωπική ατζέντα και επέστρεψε τις επιθέσεις περί διαπλοκής

Στο “ντροπή, ντροπή, ντροπή” του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αποκαλώντας τον πρωθυπουργό “Ψεύτη, ψεύτη, ψεύτη”, απορρίπτοντας τις εναντίον του κατηγορίες πως επιθυμεί περικοπή των συντάξεων.

“Είχατε το θράσος σήμερα να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ ως αληθινό; Είναι τόσο έγκριτη η ΕΦΣΥΝ που δε γνώριζε ότι δε συναντήθηκα ποτέ με το Ζεεχοφερ και με τη Μέρκελ σε αυτή τη σύνοδο του ΕΛΚ.  Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Με ψι κεφαλαίο κ.Τσίπρα”, δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Βουλής παίρνοντας το λόγο κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε μάλιστα ότι η ΝΔ καταθέτει τροπλογία για τη μη περικοπή των συντάξεων, αντίστοιχη με αυτή που είχε λίγο νωρίτερα καταθέσει η ΔΗΣΥ καλώντας τον πρωθυπουργό: “Ελάτε να ψηφίσουμε μαζί είτε τη δικιά μας τροπολογία είτε αυτή της Γεννηματά” .

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες περί σύμπλευσης με τον Ορμπάν (δεν απάντησε για Κουρτς) λέγοντας: “Εχω συγκρουστεί σκληρά με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Και έρχεστε να πείτε σε αυτή την αίθουσα τα ανάποδα. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, αυτό θα σας συνοδεύει”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο τριών ετών από το δημοψήφισμα του 2015, σχολίαζοντας μάλιστα εμμέσως τη δηλωση της συζύγου του πρωθυπουργού ότι κλαίει αυτή την ημέρα: “Η Ελλάδα συνεχίζει να ζει με τις συνέπειες του “μαύρου 2015”. Τρία χρόνια μετά το “όχι” συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Μπορεί κάποιοι στην οικογένεια σας να θρηνούν κάθε μέρα που το όχι έγινε ναι, αλλά για τους υπόλοιπους η σημερινή επέτειος μία οδυνηρή αλλά και χρήσιμη αφορμή να αναλογιστούμε τι σημαίνει ο λαϊκισμος στην εξουσία”.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα tweet του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του κ.Πολάκη από εκείνη την περίοδο: Το όχι θέλουν οι Ελληνες το ναι οι προδότες, ώρα να ξεχωρίσουν τα αγρίμια απο τις κότες και στη συνέχεια επέστρεψε στον κ.Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ τις κατηγορίες περί σύμπλευσης με την ακροδεξιά: “Φωνάζατε μαζί με τους ακροδεξιούς στις πλατείες για προδότης και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του Πολάκη με αυτά που λέει η ΧΑ; Συγκυβερνάτε με τον Καμμένο που τον αποκαλούν ακροδεξιό οι ίδιοι του οι βουλευτές”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμενε στις κατηγορίες κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί συνεχίζοντας την κόντρα που άνοιξε η ΝΔ: “Ο Μοσκοβισί έχει τη δικιά του πολιτική ατζέντα, θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν όπως ανακοίνωσε στο μπλογκ του, έχει λογους να θέλει να βλέπει τα πράγματα πιο ωραία, τις συντάξεις όμως δε θα τις κόψουν από τον Μοσκοβισί αλλά απο τον ελληνικό λαό”. Σημείωσε μάλιστα ότι “δε λένε όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματουχοι τα ίδια”, επικαλούμενος Ρεγκλινγκ και Βίζερ.

Ως προς τη συμφωνία στο Eurogroup, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως “Αυτό δε λέγεται ούτε τέλος των μνημονίων ούτε κανονική έξοδος στις αγορές” και ότι: ” Δεν είναι ούτε καθαρή ούτε ασφαλής η έξοδος”. Είπε: “Τη λεγόμενη ασφάλεια την έχετε γιατί έχετε κρατήσει ένα μαξιλάρι από υπόλοιπα δανείων και συσσώρευση υψηλών πρωτογενών από το στραγγαλισμό της πραγματικής οικονομίας” και πρόσθεσε:

“Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή όταν έχεις ψηφίσει τέτοια μνημονιακά μέτρα και τόσο αυστηρους στόχους. Είχε δεσμευτεί άλλη χώρα όταν βγήκε από προγράμματα σε ψηφισμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος; Πουθενά δεν έγινε. Για αυτό και μιλάμε για την Ελλάδα ως μία ειδική περίπτωση”.

Επανέλαβε επίσης ότι εκείνος ως πρωθυπουργός θα διαπραγματευθεί και θα πετύχει μείωση των πρωτογενών πείθοντας ότι μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και “όχι κάνοντας ντελίβερι λιτότητας”.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ειδικότερα: “Οσο για τους δανειστές μας, ξέρετε μεταξύ του διπλού νομισματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος, του μέτρου της αλήθειας, ο δρόμος του ισότιμου συνομιλητή όχι του επαναστάτη που γίνεται yesman. Οταν αφού έχεις αποτύχει οικτρά εκλιπαρείς για λίγο χρόνο ακόμη τότε σου επιβάλλονται.

Οταν η επόμενη κυβέρνηση αποδείξει τη μεταρρυθμιστική της προσήλωση θα διεκδικήσει και θα πετύχει τη μείωση των στόχων του πρωτογενους”.

Επανέλαβε το αίτημα περί εκλογών λέγοντας: “Η πολιτική αλλαγή αποτελεί ζωτική ανάγκη για τη χώρα. Αλλωστε μετά τις εξελίξεις στην τραγελαφική συμμαχία που έχετε με τον Καμμένο το μόνο που σας μένει είναι να ορίσετε ημερομηνία εκλογών. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, το μέλλον της χώρας δε μπορεί να περιμένει άλλο.”

Απευθυνόμενος εξάλλου στον πρωθυπουργό ο κ.Μητσοτάκης είπε: ” Κύριε Τσίπρα είστε αναξιόπιστος και αδύναμος, ένας πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Κυβερνάτε μέχρι να αποφασίσετε μαζί με τον Καμμένο να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση. Ισως να ψάξετε να βρείτε και άλλους πρόθυμους τότε. Μέχρι τότε λασπολογείτε και διχάζετε.”

Σχολίασε ότι: “Η χώρα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο έχει στο τιμόνι της μία κυβερνηση οπερέτα, ένα θίασο που άλλα λέει το πρωί άλλα το βράδυ, άλλα λέει ο πρωθυπουργός άλλα ο υπουργός εξωτερικών άλλα ο υπουργός Άμυνας. Ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος, άλλα λέει το πρωί άλλα το βράδυ”.

“Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε δεξιος, είστε ένας κυνικός”

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κυβερνητικό εταίρο για το Σκοπιανό.

“Ο Καμμένος τη μία μέρα μας λέει ότι είναι κακή η συμφωνία των Πρεσπών αν έρθει με 151 και την άλλη ότι είναι καλή εάν έρθει με 180” σημείωσε.

“Κύριε Τσίπρα στο ΝΑΤΟ θα καθίσετε μαζί με τον Καμμενο που δεν του αρέσει η συμφωνία που έχετε υπογράψει;” αναρωτήθηκε, ενώ τόνισε: ” Από τη μέρα της συμφωνίας ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει πρωί μεσημέρι βράδυ ότι κατοχύρωσε την ταυτότητα και τη γλώσσα, ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και μακεδονικός στρατος ε; Πείτε στον Κοτζιά ότι ειναι αργά για δάκρυα.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε πάντως ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι δύσκολος, εκτιμώντας ότι: “Τα υπόγεια του Μαξίμου θα παράγουν λάσπη κατά των πολιτικών αντιπάλων” ενώ θέλησε να αποδομήσει τη λογική της “τρίτης ευκαιρίας” δηλώνοντας: “: Λένε κάποιοι μήπως αξίζετε μία ακομη ευκαιρία; Είχατε δύο ευκαιρίες και στείλατε το λογαριασμό στους πολίτες. Δε θα έχετε τρίτη ευκαιρία γιατί δεν την αξίζετε. Δεν είστε ούτε αριστερός ούτε δεξιος, είστε ένας κυνικός”.

Αναφέρθηκε όμως και στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ανταλλάσσει e mail με τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis.

“Τα mail που επικαλείστε αναφέρονται σε μία περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis και που εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της ΝΔ. Είστε άθλιος συκοφάντης, είστε ντροπή για τη χώρα”, είπε και ρώτησε τον πρωθυπουργό:

” Εσείς δεν έχετε συναντηθεί με επιχειρηματίες; Με το Μαρινάκη, το Λαυρεντιάδη, το Μελισσανίδη, το Μπόμπολα, τον Καλογρίτσα;

Με το δικηγόρο των off shore, τι δουλειά είχε ο Παππάς; Η εποχή που παριστάνετε το έντιμο παλικάρι που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής έχει παρελθει. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός.

Και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με ισχυρούς δεσμούς από ό,τι οι προηγουμενες κυβερνησεις. Είστε πίσω από το παρακράτος που στοχεύει με στημένα δημοσιεύματα εμένα και την οικογένεια μου. Εχετε χτίσει παρακράτος διαπλοκής και τολμάτε να μιλήσετε για μένα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα