Ο Μπουτάρης θέτει θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ και των ΚΤΕΛ

Ο Μπουτάρης θέτει θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ και των ΚΤΕΛ
O Γιάννης Μπουτάρης eurokinissi

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε, ότι "οι τουρίστες κατεβαίνουν σε ΚΤΕΛ και αεροδρόμιο και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια". Η απάντηση του προέδρου των ΚΤΕΛ "Μακεδονία"

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα βιβσλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

“Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Πρόεδρος ΚΤΕΛ “Μακεδονία”: Δεν συζητάμε αλλαγή του ονόματος του Σταθμού μας

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στέλνει ο πρόεδρος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων «Μακεδονία», κ. Γιάννης Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου, απαντώντας στην πρόταση Μπουτάρη για αλλαγή του ονόματος του Σταθμού σε ένδειξη καλή θέλησης προς την χώρα των Σκοπίων, σημειώνει ότι η διοίκηση των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» δεν συζητά σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του Σταθμού.

«Δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση και δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξει το όνομα του Σταθμού μας. Ο σταθμός είναι ιδιωτικός και δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση για κάτι τέτοιο» τονίζει ο κ. Λάμπρου.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Μπουτάρη ότι οι αλλοδαποί επισκέπτες ακούν Μακεδονία και νομίζουν ότι βρίσκονται στα Σκόπια ο κ. Λάμπρου δήλωσε: «δεν έχουμε ακούσει να μπερδεύεται ο κόσμος και να νομίζει ότι βρίσκεται στα Σκόπια».

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» καλεί τον κ. Μπουτάρη να στηρίξει την ένταξη του Σταθμού στον συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. «Αντί να συμβάλει ο Δήμαρχος στην ένταξη των ΚΤΕΛ στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό της πόλης ασχολείται με την πινακίδα του Σταθμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπρου.

Πηγή: thestival.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα