Ό πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε’. Η μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Οκτώβρη

Ό πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε’. Η μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Οκτώβρη
FILE - In this 1917 file photo, a scene of the Russian Revolution. The tumult that Russia endured in 1917 sent shockwaves around the world as its last czar, Nicholas II, abdicated his throne, and power was later seized by Vladimir Lenins Bolsheviks. A century later, the anniversary is being marked with little official commemoration from the Kremlin. (AP Photo, File) AP Photo, File

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, που θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση πραγματοποιεί το ΚΚΕ, στο ΣΕΦ, το απόγευμα της Κυριακής

Μια πραγματική υπερπαραγωγή, αντάξια του κοσμοϊστορικού γεγονότος που πραγματεύεται, θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το απόγευμα της Κυριακής, στις 18.30, στο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην μεγάλη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση που προετοιμάζει το ΚΚΕ και θα είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

“Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε”. Κατά τους διοργανωτές της εκδήλωσης η παραπάνω φράση του ηγέτη των Μπολσεβίκων Λένιν, αποδίδει με απόλυτη ακρίβεια τους δρόμους που άνοιξε για την ανθρωπότητα ο Οκτώβρης, οπότε και ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης που θα ακολουθήσει μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση των πολύμορφων πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων του Περισσού σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Μεσολάβησαν δεκάδες εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο Σοσιαλισμό», η διεθνιστική εκδήλωση με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα κομμουνιστικά κόμματα που συμμετέχουν στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού “Διεθνής Κομμουνιστική Επιθεώρηση” στον Περισσό, η συναυλία με έργα Σοβιετικών Συνθετών στο Μέγαρο Μουσικής και η έκθεση Γραμματοσήμων και Ντοκουμέντων στον Πειραιά.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι “τόσο από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, όσο και από το θεατρικό πολυθέαμα μπορούν να μάθουν, να εμπνευστούν, να πάρουν κουράγιο για τις μάχες που έρχονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου”.

Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ, ενώ θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη που έχει δημιουργηθεί για εκείνη την ημέρα. Στην παράσταση θα λάβουν μέρος επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες, οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά και εντατικά, προκειμένου το αποτέλεσμα που θα προκύψει στη σκηνή να είναι τέλειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα