Ο Σαμαράς αμφιβάλλει κατά πόσον η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να κλείσει συμφωνία

Speech by the President of New Democracy, Antonis Samaras, at the general assembly of SEV (Hellenic Federation of Enterprises), Athens, on May 18, 2015 /             , ,  18 , 2015
Speech by the President of New Democracy, Antonis Samaras, at the general assembly of SEV (Hellenic Federation of Enterprises), Athens, on May 18, 2015 / , , 18 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Από την Παρασκευή, η ηγεσία της Ν.Δ εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση οδηγείται σε ρήξη και κατηγορεί τον Τσίπρα ότι αναζητεί συνενόχους στο αδιέξοδο

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο την Παρασκευή κατά τη συζήτηση στη Βουλή όσο και χθες κατά την προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό “μην αναζητείτε συνενόχους κ.Τσίπρα” ήταν ενδεικτική των εκτιμήσεων της γαλάζιας ηγεσίας για την πορεία και την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφιβάλλει κατά πόσον η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να κλείσει μία συμφωνία και εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση οδεύει προς ρήξη είτε σκόπιμα είτε λόγω αδυναμίας.

“Η παράταση που είχε ο ίδιος ζητήσει, τελειώνει στα τέλη αυτού του μηνός, όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Η Ελλάδα, ήδη, ζητάει παράταση στο χρόνο αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Το «ατύχημα» που όλοι απευχόμαστε και όλοι φοβόμαστε έρχεται όλο και πιο κοντά. Κι αυτό φέρνει την πατρίδα μας όλο και σε πιο δύσκολη θέση. Κι αυτά γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου”, δήλωσε χθες ο κ.Σαμαράς.

Υποστήριξε επίσης ότι “ο κ. Τσίπρας αναζήτησε προχθές βράδυ απεγνωσμένα στηρίγματα στην καταστροφική πολιτική του και συνενόχους για τα αδιέξοδα, στα οποία οδήγησε τη χώρα. Αλλά δεν τα βρήκε, από κανένα κόμμα! Που όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, του είπαμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: Σταμάτα τα ψέματα, άλλαξε πολιτική και τότε μόνο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση”, καταλήγοντας: “Με την πολιτική που ασκείς, τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξακολουθείς και λες, συνενόχους μην ψάχνεις, κ. Τσίπρα.”

Η Συγγρού θεωρεί πλέον ότι όλα είναι πιθανά, ακόμη και εκλογές σε κλίμα συγκρουσιακό, και ετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενον. Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που θεωρούν ότι τελικά η κυβέρνηση και οι εταίροι θα φτάσουν σε μία συμφωνια, την οποία κάθε πλευρά θα παρουσιάσει ως νίκη- εκτός βεβαίως εάν στην πορεία προκύψει κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαμαράς

ADVERTISING

SHARE: