Ο Σαμαράς αύριο στον Παυλόπουλο

Ο Σαμαράς αύριο στον Παυλόπουλο
Greek Authorities and institutions pay respects to the new President of the Democracy / Menelaos Myrillas / SOOC

Μετά τις εισηγήσεις μελών του πολιτικού συμβουλίου να αναλάβει πιο συγκεκριμένες και ενέργες πρωτοβουλίες συνεννόησης, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντάται αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά τις εισηγήσεις μελών του πολιτικού συμβουλίου να αναλάβει πιο συγκεκριμένες και ενέργες πρωτοβουλίες συνεννόησης, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς  συναντάται αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το ραντεβού ορίστηκε για τις πεντεμιση το απόγευμα. Ο κ.Σαμαράς δεν αναμένεται πάντως να ζητήσει ο ίδιος σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών , αλλά θα πει στον Πρόεδρο πως εάν ο πρωθυπουργός καλέσει τα κόμματα ο ίδιος θα παρευρεθεί.

Θα προβάλει επίσης ότι εκείνος κατέθεσε δημόσια μια πρόταση συνεννόησης με συγκεκριμένους όρους και θα προτάξει την ανάγκη υπεράσπισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, εγκωμιαζοντας και τη στάση του Προέδρου σχετικά.

Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε στον κ.Σαμαρά, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μην επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό ούτε να ζητήσει τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, να επισκεφθεί έστω και τώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Ο πρώτος μάλιστα είπε στον κ.Σαμαρά ότι πρέπει να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπει μέσα στο κάδρο της εθνικής διαπραγμάτευσης και ότι δεν αρκεί η Ν.Δ να μιλά γενικά περί εθνικής συναίνεσης, αλλά πρέπει να εξηγήσει συγκεκριμένα τι σημαίνει αυτό και να παρουσιάσει κοστολογημένες προτάσεις για το δημοσιονομικό κενό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα