Ο Σαμαράς ”κόβει” τις προσλήψεις συγγενών στη Βουλή

Ο Σαμαράς ”κόβει” τις προσλήψεις συγγενών στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απηύθυνε ομιλία την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, σε συνάντηση παλαιών και νέων στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, από το 1974 μέχρι σήμερα. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών. Τα "κρούσματα" που προκάλεσαν παρέμβαση του πρωθυπουργού

Την απαγόρευση διορισμού συζύγου ή συγγενούς α’ ή β’ βαθμού μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού προβλέπει διάταξη που κατατέθηκε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ”Ρυθμίσεις θεμάτων κεφαλαιακής ενίσχυσης των πιστωτικών ιδρυμάτων”.

Η τροπολογία αυτή κατατέθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού και αναφέρεται στη θέσπιση περιορισμών αναφορικά με τον τρόπο στελέχωσης των οργανικών μονάδων των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών)

Ακόμα, θεσμοθετείται η απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών (μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών) που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα πολιτικά τους γραφεία.

Τα τελευταία φαινόμενα με τις περιπτώσεις διορισμών μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, έκαναν τον Αντώνη Σαμαρά να επέμβει προσωπικά και να κινήσει τις διαδικασίες.

Η τροπολογία θα έρθει προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα