Ο Σαμαράς στην αντεπίθεση. Αλλάζει συθέμελα η οργανωτική δομή της ΝΔ

Ο Σαμαράς στην αντεπίθεση. Αλλάζει συθέμελα η οργανωτική δομή της ΝΔ
Speech by the President of New Democracy, Antonis Samaras, at the general assembly of SEV (Hellenic Federation of Enterprises), Athens, on May 18, 2015 / , , 18 , 2015 Sooc

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά σε αλλαγή της οργανωτικής δομής του κόμματος και όλοι αναμένουμε την αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που περιμένει στη γωνία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αγνοεί τις επικρίσεις και περνά στην αντεπίθεση. Μπορεί η “περπατησιά” της Ντόρας Μπακογιάννη σε πρόσφατη εκδήλωση της ΔΑΠ να είχε αρχηγικά χαρακτηριστικά, μπορεί ο Νίκος Δένδιας να μην σταματά να βάλει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, όμως εκείνος συνεχίζει να κάνει τα βήματα σύμφωνα πάντα με τη δική του πολιτική ατζέντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα τεράστιο στοίχημα που επιθυμεί να το κερδίσει και μάλλον ένα στενό χρονικό ορίζοντα, το οποίο και εκτείνεται ως την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με την Ευρώπη. Στο μεταξύ, το σαμαρικό μπλοκ έχει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση που παρουσιάζει το κόμμα και την οποία σε κάθε περίπτωση αν δεν αλλάξει ριζικά θα τη χρεωθεί ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός προσωπικά.

Τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας είναι ενδεικτικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει εικόνα απόλυτης αποσυσπείρωσης, καθώς μόνο το 50% με 70% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου δηλώνει ότι θα την ξαναψήφιζε, ενώ η τεράστια διαφορά προέρχεται από την επιμονή ρεύματος ακόμα και πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ (ο κ.Νικολακόπουλος που διεξήγαγε και παρουσίασε την έρευνα στο πολιτικό της Νομικής επισήμανε ότι πάνω από 12% όσων ψήφισαν Ν.Δ τον Ιούνιο του 2012 μετακινήθηκαν στη συνέχεια στο κόμμα της αριστεράς).

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να παρουσιάσει πως επίκειται αέρας ανανέωσης εντός του κόμματος. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην  ανασύνταξη  της  οργανωτικής της δομής, “με την αξιοποίηση νέων ιδεών και καταξιωμένων προσώπων”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Από τη Συγγρού διαμηνύουν πως οι αλλαγές επισυμβαίνουν με γνώμονα το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους.  

Ειδικότερα, με απόφαση  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:

Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος  Κόλλιας.

Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κα Μαρία Συρεγγέλα.

Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.

Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος  η κα Μαρία Γιαλαμά.

Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.

Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού  Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.    

Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα