Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τους αντιεξουσιαστές καταληψίες στο Πολυτεχνείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τους αντιεξουσιαστές καταληψίες στο Πολυτεχνείο

Προσβολή της ιστορικής μνήμης η παρεμπόδιση του εορτασμού για την εξέγερση του 1973 λόγω της κατάληψης "από μειοψηφική ομάδα ατόμων" σύμφωνα με την Κουμουνδούρου

Ξεκάθαρη αποδοκιμασία της κατάληψης του Πολυτεχνείου δύο ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του 1973 από το ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψή του από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης. Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της", αναφέρει ειδικότερα ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου τριάντα αντιεξουσιαστές προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάληψη στο Πολυτεχνείο, ενώ συγκεντρώνονται έξω από αυτό φοιτητές και μέλη αριστερών οργανώσεων εν όψει εορτασμών. Άνοιξε γύρω στις 2:30 το μεσημέρι η οδός Πατησίων, η Στουρνάρη και οι γύρω δρόμοι. Η κατάληψη συνεχίζεται.

Η κατάληψη ανακοινώθηκε στον ιστότοπο Athens Indymedia.

Οι αντιεξουσιαστές προτρέπουν σε "εξέγερση εδώ και τώρα" και ζητούν, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των μεταναστών που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση της Μόριας και την ικανοποίηση των αιτημάτων "των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση".

Το Ποτάμι εν τω μεταξύ έκανε λόγο για επικίνδυνη ανοχή της κυβέρνησης με θύμα ξανά τα Πανεπιστήμια, αναφέροντας σε ανακοίνωση του: "Μετά από τόσες αλλεπάλληλες προβληματικές, έως και επικίνδυνες, καταστάσεις εντός των ελληνικών ΑΕΙ, και παρά τις έντονες εκκλήσεις της ίδιας της ακαδημαϊκής κοινότητας, η ερώτηση που τίθεται προς τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση είναι απλή: Αναμένουν το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» να αντιμετωπίσει και τους εξωπανεπιστημιακούς καταληψίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου;

Αλήθεια, έχουν σκεφθεί πώς θα καταστεί δυνατός ο ομαλός εορτασμός της 17ης Νοέμβρη, εάν συνεχίζουν να παρακολουθούν αδιάφοροι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας σύρραξης;"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατάληψη στο ΕΜΠ-Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ μετά την ανακοίνωση για πολεμοφόδια

ADVERTISING

SHARE: