Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις από τη ΝΔ για τις καταγγελίες περί φακελώματος

Την παρέμβαση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "σιωπή" από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας

« Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το "φακέλωμα" των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε "κατεβάσει" την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Η σιωπή της για το ζήτημα, όπως και η αλλαγή της πλατφόρμας, δεν την απαλλάσσει από τα ερωτήματα που αφορούν στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των πολιτών», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ερωτήματα παραμένουν: Διατηρεί προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Υπήρξε ενημέρωση της αρμόδιας Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διατήρηση και επεξεργασία τους; Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα γύρω από το θέμα. Καλούμε την Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να το διερευνήσει και να κινηθεί βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παιχνίδι με τα προσωπικά μας δεδομένα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει χρήση προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων από τη ΝΔ

ADVERTISING

SHARE: