Ο Τσίπρας στις ΗΠΑ με φόντο επενδύσεις και Σούδα

Ο Τσίπρας στις ΗΠΑ με φόντο επενδύσεις και Σούδα
European Summit in Brussels, Belgium on June 28, 2016 / .., , , 28 2016. Sooc

Το News 24/7 στην Αμερική για την επίσκεψη -σταθμό του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο. Το πρόγραμμα, οι επαφές με επενδυτές και η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία

Αποστολή στο Σικάγο

Στις 10 απόψε το βράδυ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream -V  αναμένεται  να προσγειωθεί στο Σικάγο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη- σταθμό  καθώς θα γίνει δεκτός την Τρίτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

Το news247 θα βρίσκεται εκεί και θα καλύψει όλες τις επαφές του Ελληνα πρωθυπουργού και θα σας μεταφέρει από όλα τα σημεία που θα βρίσκεται πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στο Σικάγο παράγοντες της ελληνικής ομογένειας εργάζονται εδω και ημέρες πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα καθώς το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα συναντήσει από κοντά τους Ελληνες κατοίκους εκεί αλλά και σημαντικούς ομογενείς επιχειρηματίες.

Το θέμα των επενδύσεων απασχολεί πάρα πολύ την ελληνική κυβέρνηση γι αυτό και ο υφυπουργός οικονομικών Στέργιος Πιστιόρλας, αν και δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή, έχει κάνει πολλές τηλεφωνικές επαφές και διαβουλεύσεις ώστε ο πρωθυπουργός να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ, ανάμεσα τους ο εκ Νισύρου κροίσος Τζων Κατσιματίδης, ο Τζων Κάλαμος ο οποίος πρόσφατα αγόρασε το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής αλλά και ο Τζων Κουδούνης ο οποίος υπήρξε  ο νεαρότερος CEO στη Wall Street το 2010.

Σε συνομιλία που είχαμε με τους ομογενείς στο Σικάγο, μας είπανε ότι περιμένουν τον πρωθυπουργό με μεγάλη χαρά για να του μεταφέρουν το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα για να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αρκεί τα χρήματα που θα επενδυθούν να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης και να μην υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια. Ζητούν δηλαδή το αυτονόητο, το οποίο για την Ελλάδα είναι σχεδόν πάντα το ζητούμενο.

Τη Δευτέρα νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Chicago Council on Global affairs. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι « Η Ελλάδα ως ένας στρατηγικός εταίρος της Αμερικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο» Εκεί θα κάνει μια πρώτη αναφορά επι αμερικανικού εδάφους στον γεωοπολιτικό ρόλο της χώρας μας και στη σημασία που αποδίδουν οι Αμερικανοί στη βάση της Σούδας, η οποία και είναι ένα από τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη αλλά και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μ. Πενς την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός, λένε οι πληροφορίες χειρίζεται προσωπικά το θέμα της Σούδας και συνομίλησε μάλιστα γι’ αυτό χτες και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναμένεται να ταξιδέψει επίσης στην Αμερική τον επόμενο μήνα. Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του μέσα σε ένα εξάμηνο ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα