Ο Βενιζέλος βλέπει πιθανές κοινοβουλευτικές εξελίξεις απόψε στη Βουλή

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ--ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(phasma/m.karagiannis)
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ--ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(phasma/m.karagiannis) PHASMA

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και εκτίμησε πως ενδέχεται οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν κοινοβουλευτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες, μετά την αποψινή συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο 1 0ο συνέδριο του κόμματος.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ζήτησε, επιτέλους, να ενημερώσει τη Βουλή, όμως μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως η αποψινή παρουσία του στη Βουλή θα είναι η τελευταία με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν υπάρξουν κοινοβουλευτικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

«Το συνέδριο βρίσκει δυστυχώς όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα την ίδια σε αδιέξοδο, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές. Η συγκυρία είναι βαριά και κρίσιμη. Σήμερα ο κ. Τσίπρας ζήτησε επιτέλους να ενημερώσει τη Βουλή μετά το αδιέξοδο, ενώ δαπανήθηκε πολύτιμος εθνικός χρόνος με τη χώρα στριμωγμένη με την πλάτη στον τοίχο. Σε λίγη ώρα θα ακούσουμε την αφήγηση του κ. Τσίπρα και θα απαντήσω στη Βουλή», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα, εκτός εάν έχουμε τις επόμενες μέρες σημαντικές κοινοβουλευτικές εξελίξεις, η τελευταία παρουσία μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε παρόμοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στην άμεση εκλογή από τη βάση του νέου Προέδρου του».

Λόγω της συζήτησης στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ανέβαλε για αύριο στις 12 το μεσημέρι την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο. Απηύθυνε μόνο έναν χαιρετισμό και προϊδέασε τους συνέδρους για την αυριανή ομιλία του, λέγοντας ότι θα εξηγήσει και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος έναν χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας του.

Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση του κόμματος είπε ο κ. Βενιζέλος. ταυτόχρονα έστειλε αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να «αλώσουν» το ΠΑΣΟΚ. «Ισως κάποιοι νομίζουν ότι με την αποχώρησή μου θα βρουν το πεδίο ελεύθερο για την άλωση και την αλλοίωση του μικρού ΠΑΣΟΚ. Θα με βρουν αποφασιστικά απέναντί τους, με όλο μου το βάρος, απαλλαγμένο από βάρη που δεν μου επιτρέπουν να λέω ορισμένα πράγματα.Φίλες και φίλοι, αποθέτω την εντολή που μου έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου του 2012 λίγες μέρες πριν τις διπλές εκλογές, την αποθέτω σε εσάς ως γνήσιους εκπρόσωπους της κοινωνικής βάσης του μικρού ΠΑΣΟΚ, που είναι όμως η μαγιά και ο καταλύτης των μεγάλων λύσεων», υπογράμμισε.

«Εις πείσμα όλων το ΠΑΣΟΚ υπάρχει», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και παρατήρησε: «Το συνέδριο βρίσκει το ΠΑΣΟΚ μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά. Εγκαταλελειμμένο από στελέχη που διαμορφώθηκαν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και κοινωνικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Που ανυψώθηκαν, που τιμήθηκαν με σημαντικά έως κορυφαία κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και διοικητικά αξιώματα. Το βρίσκει υπονομευμένο από προσωπικές συμπεριφορές».

Παρά το μικρό εκλογικό μέγεθος του «το ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο που όλοι λένε δεν υπάρχει αντιπολίτευση, είναι αυτό που απέναντι σε μια ασύμμετρη κυβέρνηση, ασκεί την δική του ασύμμετρη, ισχυρή, αποτελεσματική, πειστική αντιπολίτευση», επισήμανε, ενώ τόνισε πως « πυρήνας της ψυχής και της ταυτότητάς του είναι ο πατριωτισμός, το εθνικό συμφέρον που τίθεται πάντα υπεράνω όλων και πρωτίστως υπεράνω του κομματικού συμφέροντος».

Ο κ. Βενιζέλος χειροκροτήθηκε θερμά κατά την είσοδο του στον χώρο του συνεδρίου στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου, στη διάρκεια της ομιλίας του και κατά την αναχώρηση για να πάει στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν. Στο επίκεντρο η ενεργειακή συνεργασία

Έξαλλος ο Σουλτς: Οι Έλληνες, όπως ο Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα

ADVERTISING

SHARE: