‘Όχι’ στη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

‘Όχι’ στη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γεωργία Γεννιά χαρακτήρισε "κόκκινη γραμμή" τη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη και υποστήριξε ότι μιλά εκ μέρους της κίνησης Πράττω του Νίκου Κοτζιά

Την αντίρρησή της στην πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να μειώσει στα 15 έτη το κατώτατο όριο ηλικίας για τη διόρθωση φύλου εξέφρασε σε συνέντευξή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργιά Γεννιά, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι θέσεις της απηχούν όλη την κίνηση “Πράττω” του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Για μένα είναι κόκκινη γραμμή το 15ο έτος. Και το λέω ως εκπαιδευτικός και ύστερα από εισηγήσεις που έχω δεχθεί από ψυχολόγους» ανέφερε σε συνέντευξή της στο Κανάλι της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε, μάλιστα, για προχειρότητα της συγκεκριμένης διάταξης που ωστόσο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή.

«Είμαι κάθετη και το λέω ύστερα από πολλή σκέψη και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα» πρόσθεσε στο ίδιο κλίμα η βουλευτής και σημείωσε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να ψηφίζονται «κατά συνείδηση» στη Βουλή. «Πολύ φοβάμαι ότι ίσως ένα τέτοιο νομοσχέδιο κινηθεί μπούμερανγκ και εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για αλλαγή φύλου ίσως μέσω της αλλαγής ταυτότητας στρέψουμε τον έφηβο σε μια τέτοια απόφαση» συμπλήρωσε η κυρία Γεννιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα