Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναγνώριση ταυτότητας φύλο. Με μία λακωνική δήλωση του Θ. Παπαχριστόπουλου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν ότι θα το υπερψηφίσουν

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Όπως επισήμανε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο ίδιος τάσσεται "κατά" της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην μπορεί κάποιος νομικά να αλλάζει το φύλο του πάνω από μία φορά.

ΝΔ και ΔΗΣΥ επανέλαβαν τη θέση τους ότι θα υπερψηφίσουν μόνο υπό την προϋπόθεση να υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ το Ποτάμι τάχθηκε υπέρ με δήλωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Γιώργου Αμυρά.

Κατά τάχθηκαν Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και ΧΑ.

Μέσα σε 7 συνολικά άρθρα στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”, το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει για πρώτη φορά τη θέσπιση ενός ειδικού νομοθετήματος για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου τρανσέξουαλ και τρανς ατόμων.

Μέχρι σήμερα, η διαδικασία για την αλλαγή της ταυτότητα φύλου απαιτούσε την αίτηση στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, με την οποία θα έπρεπε το κάθε πρόσωπο να δείξει ότι παρακολουθείτο από ψυχίατρο και ότι είχε υποβληθεί σε σχετική επέμβαση.

Με το επίμαχο νομοσχέδιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ρυθμίζει το ζήτημα, αλλάζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ενώ παράλληλα ρυθμίζονται οι συνέπειες στην προσωπική κατάσταση και τις οικογενειακές και άλλες σχέσεις του προσώπου. Συγκεκριμένα, πλέον δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε ιατρική επέμβαση ή ότι έχει προηγηθεί κάποια εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

Πηγή:voria Φωτογραφία: eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: 'Θετικό αλλά με περιοριστικές προϋποθέσεις' το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

ADVERTISING

SHARE: