Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το ναζιστικό πάρτι της Χ.Α.

Σφοδρές οι αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Γ.Κουμουτσάκο, με αφορμή το βίντεο με το ναζιστικό πάρτι της Χ.Α.

Την άμεση απάντηση όλων στους νοσταλγούς του φασισμού ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει "το βίντεο που αποκαλύπτει η σημερινή «Εφημερίδα των Συντακτών» επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποκρουστικό πρόσωπο του νεοναζισμού στην Ελλάδα. Όλες οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος επιβεβαιώνονται. Δεν είναι Έλληνες εθνικιστές, είναι ναζί, αντισημίτες, μισάνθρωποι.

Το γνωρίζαμε, το έχουν νιώσει στο πετσί τους τα πολυάριθμα θύματα των πογκρόμ τους, μετανάστες, εργαζόμενοι, αντιφασίστες, με κορυφαίο τον Παύλο Φύσσα. Ο ναζισμός δεν είναι μια πολιτική ιδεολογία, αλλά ένα οργανωμένο έγκλημα. Όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία" και καταλήγει προσθέτοντας: "Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από ένα μαζικό, αντιφασιστικό κίνημα. Από έναν διαρκή, κοινωνικό και πολιτικό αγώνα, ενάντια σε κάθε λογής αρνητές ή νοσταλγούς, αλλά και σε όσους διολισθαίνουν διαρκώς σε ακροδεξιά ρητορεία, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή".

Κουμουτσάκος: Καθήκον μας να μείνουν στο περιθώριο

“Δυστυχώς, το πιο σκοτεινό παρελθόν της Ευρώπης έχει εκφραστές και στην Ελλάδα” αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή το βίντεο από το ναζιστικό πάρτι της Χ.Α.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο “καθήκον όλων μας να μείνουν οριστικά εκεί που πραγματικά ανήκουν. Στο περιθώριο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο ντοκουμέντο: Το ναζιστικό πάρτι της Χρυσής Αυγής

ADVERTISING

SHARE: