‘Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα’, το σύνθημα Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ

‘Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα’, το σύνθημα Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ
Dimitris Papamitsos

Το καλωσόρισμα της ΝΔ σε Μακρόν και η αυριανή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας. Συνάντηση νωρίτερα ενόψει ΔΕΘ του προέδρου της ΝΔ με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων

Με κεντρικό σύνθημα «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παρουσιάσει το «όραμά του» για την Ελλάδα.

«Αιχμή του δόρατος του σχεδίου του είναι η ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή της παραγωγικής Ελλάδας και πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους Έλληνες» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «προπαγανδιστική επιχείρηση» και «επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Από τις διχαστικές βουτιές του στο χθες, ο κ. Τσίπρας έρχεται και τσαλαβουτάει στο σήμερα, παριστάνοντας ότι νοιάζεται για την ιδιωτική οικονομία. Τη μια μέρα φοράει το μπερέ του επαναστάτη, την άλλη το ζιβάγκο του σοσιαλιστή και την επομένη το κοστούμι του διαχειριστή επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζοντας ότι «όσα ψέματα και να πουν, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του κρίνονται από αυτά που κάνουν, όχι από αυτά που λένε» εστιάζοντας στην «υπερφορολόγηση».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του προέδρου της ΝΔ ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «στόχος να προσελκυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας» τονίζοντας ότι «ικανή και αναγκαία συνθήκη» για την επίτευξή της είναι η μείωση της φορολογίας, η δημιουργία ρευστότητας, η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ και ένα επενδυτικό περιβάλλον απαλλαγμένο από γραφειοκρατία, διαφθορά και αγκυλώσεις και πρόσθεσε ότι «για να γίνει αυτό, απαιτείται μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα φέρει στον τόπο την πολιτική σταθερότητα που χρειάζεται».

«Ειλικρινής διάλογος» με φορείς

Όπως τονίζουν στη ΝΔ «για να διαμορφώσει αυτή την πρότασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε ουσιαστικά το διάστημα που προηγήθηκε με παραγωγικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους, επιμελητήρια, πανεπιστημιακούς, ακαδημαϊκούς, μαθητές, φοιτητές, ανθρώπους της αγοράς. Με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που αξίζει καλύτερα».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων όπου στάθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου λέγοντας «δεν έχουν πέσει χρήματα στην αγορά παρά την εικονική πραγματικότητα που χτίζει η κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ 15-17 Σεπτεμβρίου η Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει 16 εκδηλώσεις στους 14 νομούς της Β. Ελλάδος, πλην της Θεσσαλονίκης, και περισσότερες από 120 επισκέψεις κλιμακίων σε παραγωγικές μονάδες, καινοτόμες και εξαγωγικές επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το καλωσόρισμα σε Μακρόν

Χαρακτηρίζοντας «καλό σύμμαχο της χώρας» και όχι στενά της κυβέρνησης καλωσόρισε την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι «Η χώρα μας είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία», ενώ αναφερόμενος στην παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας Γάλλων επιχειρηματιών που συνοδεύουν το Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως οτιδήποτε «ενισχύει την οικονομία της χώρας είναι καλοδεχόμενο. Δεν θα ήθελα να προβώ σε περαιτέρω κρίσεις την ώρα που έρχεται ο Γάλλος πρόεδρος στην Αθήνα για το τι έλεγε η κυβέρνηση πριν μερικούς μήνες για κ. Μακρόν.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα το Μοσχάτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν αύριο Παρασκευή στις 9πμ στην Γαλλική πρεσβεία ενώ στο πλαίσιο του προαναφερθέντος υπαινιγμού για την στάση της κυβέρνησης ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί σε ανύποπτο, όπως το χαρακτήρισε, χρονικό διάστημα, την άνοιξη του 2016 με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα