Οι ευχές Τσίπρα για όλες τις γυναίκες του κόσμου που αγωνίζονται

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η αναφορά του πρωθυπουργού στα πρόσωπα των γυναικών που αλλάξαν και αλλάζουν τον κόσμο, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας. Από τις υφάντριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης, στη Μουράντ Μπασέ, την Κωνσταντίνα Κούνεβα και τις γιαγιάδες της Λέσβου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με μια εκτενή αναφορά του στο twitter, έστειλε το δικό του μήνυμα ανήμερα του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας. Ξεκινώντας από τα γεγονότα των απεργιών στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης που πνίγηκε στο αίμα και αποτελεί μέρα ορόσημο για τον εορτασμό της σημερινής επετείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Στη σειρά αναρτήσεών του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη Νάντια Μουράντ, ακτιβίστρια που αιχμαλωτίστηκε από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και κρατήθηκε ως σκλάβα στη Μοσούλη υπομένοντας βία, βασανιστήρια και βιασμούς στην προσπάθειά της να αποδράσει.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα δολοφονικής επίθεσης, την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου που δολοφονήθηκε από χέρι χρυσαυγίτη, τις οροθετικές που διασύρθηκαν με ευθύνη κυβέρνησης και ηγεσίας του υπουργείου υγείας με αποτέλεσμα ορισμένες να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά και τις γιαγιάδες που περιέβαλαν με στοργή του πρόσφυγες στη Λέσβο, δίνοντας παράδειγμα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε με ευχές για χρόνια πολλά "καλή δύναμη" και "καλούς αγώνες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας

ADVERTISING

SHARE: