Οι κατευθύνσεις της Γεννηματά ενόψει Συνεδρίου

Οι κατευθύνσεις της Γεννηματά ενόψει Συνεδρίου
Επίσκεψη της προοέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά στην Μάνδρα την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Τις πρώτες σκέψεις θα καταγράψει στην πρώτη της συνεδρίαση η Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να έχει δώσει ήδη τις βασικές κατευθύνσεις

Με στόχο την διοργάνωση ενός Συνεδρίου που θα αποτελέσει  τομή για την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 17.00, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, η πρώτη Συνεδρίαση της συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Αν και το Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο, στο Κίνημα Αλλαγής «τρέχουν» τις διαδικασίες ώστε τα πάντα να είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια. Έτσι, την Τρίτη, υπό την προεδρεία του Βασίλη Κεγκέρογλου, οι 29 εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς θα συναντηθούν για να καταγράψουν τις πρώτες τους σκέψεις. Η επιτροπή αναμένεται να δημιουργήσει και τις υποεπιτροπές που θα ασχοληθούν με τα επί μέρους ζητήματα (εκλογή συνέδρων, πρόγραμμα, προσυνεδριακό διάλογο, καταστατικό, θέσεις συνεδρίου κλπ)

Οι κατευθυντήριες γραμμές προς τον Β.Κεγκέρογλου έχουν δοθεί από την Φώφη Γεννηματά, έτσι ώστε το Συνέδριο να αναδείξει την πολιτική σκέψη που θα καταστήσει την Κεντροαριστερά σε πρωτοπορία της για την χώρα, απαλλάσσοντας την από τις λογικές του «συμπληρώματος» ανάμεσα στους δύο σημερινούς ισχυρούς πόλους, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πράξη η επιθυμία των συμμετεχόντων στο εγχείρημα, είναι η χάραξη μιας στρατηγικής που θα χαράξει τις γραμμές της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που αποτελεί και την βασική προτεραιότητα της Φώφης  Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες σκέψεις της επικεφαλής του νέου φορέα αφορούν σε μια δημόσια κατάθεση προτάσεων και έναν σε βάθος προσυνεδριακό διάλογο σε ολόκληρη τη χώρα, πάνω στις πέντε ενότητες (πρόγραμμα Ελλάδα, καταστατικό, διακήρυξη, θέσεις για την Ευρώπη και τον κόσμο, επικοινωνία και σύμβολα)  που έχουν αναλάβει οι Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τα μέλη δηλαδή του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να πέσει στο ζήτημα του προγράμματος. Για να κατατεθεί μια άρτια προγραμματική πρόταση στο Συνέδριο, έχουν υπάρξει ήδη ορισμένες σκέψεις, όπως μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, αλλά και οι παράλληλες συνεδριάσεις στο Συνέδριο, με τραπέζια που θα εξειδικεύσουν τα επί μέρους θέματα.

Παράλληλα, η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Κινήματος εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων της Φ.Γεννηματά. Ανανέωση και νέοι άνθρωποι, δεν σημαίνει όμως νέοι μόνο στην ηλικία. Σημαίνει να βγουν μπροστά και άνθρωποι που είναι νέοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, που θα έχουν κοινωνικές αναφορές και πολιτικό πρόσημο φυσικά κεντροαριστερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα