Οι μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ κατά Μουζάλα

Οι μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ κατά Μουζάλα

Με κοινή δήλωση τους καλούν τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, χαρακτηρίζοντας εθνικά επιζήμια την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία

Απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια χαρακτηρίζουν τη δημόσια δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», οι βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται σε περιφέρειες της Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η ΝΔ σηκώνει τους τόνους, ζητώντας επιτακτικά την παραίτηση Μουζάλα, ενώ χθες απλώς έθετε ζήτημα. Το θέμα ως εκ τούτου λαμβάνει διαστάσεις, παρόλο που υπάρχουν και πολλοί στη ΝΔ που έχουν ενστάσεις για τους υψηλούς τόνους που υιοθέτησε η αξ. αντιπολίτευση, αλλά και για τον όλο χειρισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές Μακεδονίας καλούν τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, δηλώνοντας ότι καμία συγνώμη δεν αρκεί και σχολιάζοντας ουδείς αναντικατάστατος.

Το σύνολο των Μακεδόνων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

« Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.

Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας.

Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.

Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο».

Οι Βουλευτές της Ν.Δ.

1) Καράογλου Θεόδωρος- Β΄ Θεσσαλονίκης

2) Αναστασιάδης Σάββας-Β΄ Θεσσαλονίκης

3) Αντωνιάδης Ιωάννης-Φλώρινας

4) Αντωνίου Μαρία-Καστοριάς

5) Αραμπατζή Φωτεινή-Σερρών

6) Βαγιωνάς Γεώργιος-Χαλκιδικής

7) Βεσυρόπουλος Απόστολος-Ημαθίας

8) Γεωργαντάς Γεώργιος-Κιλκίς

9) Γκιουλέκας Κωνσταντίνος-Α΄ Θεσσαλονίκης

10) Δημοσχάκης Αναστάσιος-Έβρου

11) Καλαφάτης Σταύρος-Α΄Θεσσαλονίκης

12) Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος-Σερρών

13) Καρασμάνης Γεώργιος-Πέλλας

14) Κασαπίδης Γεώργιος- Κοζάνης

15) Κουκοδήμος Κωνσταντίνος-Πιερίας

16) Κυριαζίδης Δημήτριος-Δράμας

17) Παναγιωτόπουλος Νικόλαος- Καβάλας

18) Ράπτη Ελένη-Α΄ Θεσσαλονίκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα