Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό στο τραπέζι των συζητήσεων Καμμένου – Μητσοτάκη

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ//  .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ// .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

“Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση” ανέφερε η ΝΔ. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η απόφαση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο

Μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το προσφυγικό και η πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Κουμουτσάκος να αναφέρει ότι "έγινε ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά και τις τελευταίες σχετικές με την αντιμετώπισή του εξελίξεις".

Ειδικότερα ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Το κρίσιμο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα πήρε δραματική μορφή εξαιτίας προβληματικών κυβερνητικών ενεργειών και απαράδεκτων παραλείψεων.

Στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς την Πατρίδα μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα - σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο - δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας.

Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και ειδικότερα της FRONTEX - στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της ΝΔ ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Πρέσβη ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης, ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΠΕΑΔΣ Πρέσβης Τρύφωνας Παρασκευόπουλος και ο Διευθυντής Γραφείου ΥΕΘΑ Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θεολόγος Συμεωνίδης. Από πλευράς ΝΔ στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Χατζηδάκης καθώς επίσης ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ.Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σημειώνεται πως μιλώντας σήμερα στο News247 o Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Από εδώ και πέρα για οποιαδήποτε εξέλιξη την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο κ. Τσίπρας» και επισημαίνει με νόημα ότι «η Ελλάδα χρησιμοποιείται για την κόντρα Ρωσίας-Δύσης», μη αποδεχόμενος ουσιαστικά ως επαρκείς τις εγγυήσεις για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας που ζήτησε τόσο ο πρωθυπουργός από την καγκελάριο Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ από αντινατοϊκός έγινε φιλονατοϊκός» αναφέρει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό. Η αρχική ιδεοληπτική αμηχανία του, συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε στη νέα μετάλλαξή του».

ADVERTISING

SHARE: