Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν 'φύλλο και φτερό' το ασφαλιστικό

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν 'φύλλο και φτερό' το ασφαλιστικό

Σε διπλή δράση το Μέγαρο Μαξίμου ανάβει στο φουλ «τις μηχανές» για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Την ώρα που οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται Τσίπρας και Κατρούγκαλος εντείνουν το «μασάζ» σε Κ.Ο και κόμμα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τους προβληματισμούς των βουλευτών

Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας των διαπραγματεύσεων και την «πρώτη» του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάριζε πως «δεν τέθηκε από τους δανειστές ζήτημα μείωσης συντάξεων. Τα άλλα θέματα είναι ανοιχτά και η διαπραγμάτευση προοιωνίζεται σκληρή» παραδεχόταν, προοικονομώντας το «σκληρό πόκερ» που θα παιχτεί μέχρι την Παρασκευή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως οι δανειστές πραγματοποιούν τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις και τόσο οι εισφορές, οι συντάξεις κύριες και επικουρικές όσο και το φορολογικό θα μπουν στο μικροσκόπιο αμέσως μόλις επιστρέψουν από το Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Ο κίνδυνος ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας να τιναχτεί στον αέρα είναι υπαρκτός από τη στιγμή που οι θεσμοί απορρίψουν ολοκληρωτικά την πρόταση του υπουργείου για αύξηση των εισφορών.

Ανησυχία στην κοινοβουλευτική ομάδα

Το κλίμα που έχει προκληθεί και από το τελεσίγραφο των αγροτών έχει μεταφερθεί πλέον και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία με προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού ενημερώνεται ανελλιπώς. Γιώργος Κατρούγκαλος και Βαγγέλης Αποστόλου ενημέρωσαν στη Βουλή για όλα τα «καυτά» ζητήματα της συμφωνίας στη συνεδρίαση τριών κοινών επιτροπών, στις οποίες όμως συμμετείχαν σχεδόν το σύνολο των βουλευτών.

Βασική απορία των βουλευτών ήταν τι θα γίνει με τις εισφορές με πληροφορίες του NEWS 247 να αναφέρουν πως ζήτησαν από την κυβέρνηση να βγάλει έναν πίνακα που να εξηγεί «τι χάνουμε και τι κερδίζουμε» από το νέο συνταξιοδοτικό.

«Αντιλαμβανόμαστε την πίεση και θέλουμε ενημέρωση για να μπορούμε να βγαίνουμε στον κόσμο να συζητάμε», υποστήριζε βουλευτής στο NEWS 247, ενώ στέλεχος των 53 τόνιζε πως «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις και υπάρχει προβληματισμός, σε σχέση με τους νέους επιστήμονες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες κλπ. Το ότι επιχειρείται να γίνει αναδιανεμητικό το σύστημα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωνε χαρακτηριστικά.

Αυτό που περιμένουν οι βουλευτές για την «τελική κρίση» τους είναι το κείμενο που θα συμφωνηθεί, εκφράζοντας αισιοδοξία για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Οι βουλευτές ήταν θετικοί από το γεγονός πως οι επισημάνσεις που γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε και ο ίδιος να ενημερώσει τα στελέχη του κόμματος στην Πολιτική Γραμματεία και να εξηγήσει με αριθμούς πως το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι στην κατεύθυνση της μείωσης των συντάξεων, αλλά ότι μοιράζονται οι εισφορές ανάλογα με το εισόδημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση όλα όσα φέρεται να τόνισε ο υπουργός Εργασίας στους βουλευτές στόχος της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στον Φεβρουάριο.

πηγή φωτογραφίας: intime

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Μασάζ" Κατρούγκαλου, Αποστόλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Φορολογικό: Ανώτατο συντελεστή 50% προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης

ADVERTISING

SHARE: