Ολάντ και επενδύσεις στο Άμπου Ντάμπι

Ολάντ και επενδύσεις στο Άμπου Ντάμπι
Η.Α.Ε. - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI) Eurokinissi

Το βλέμμα στραμμένο στον τομέα των επενδύσεων έχει στραμμένο ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Άμπου Ντάμπι. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι συζήτησε με τον Φρανσουά Ολάντ για το Κυπριακό.

Να εκμεταλλευτεί την προνομιακή σχέση που έχει η Γαλλία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τομέα των επενδύσεων επιδιώκει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Άμπου Ντάμπι, όπου ήδη έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Νάχιαν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πραγματοποιήσει και άλλες συναντήσεις, ενώ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν με νόημα πως εκεί βρίσκεται και ο Εμίρης του Κατάρ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά από προσωπική πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ εξαιτίας του ενεργού ρόλου που έχει η χώρα μας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Η συνάντηση με τον Ολάντ

Σαράντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και η ατζέντα της συζήτησης περιστράφηκε σε μια σειρά από ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής ηγεσίας. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE – Τουρκίας.

Με τον Γάλλο πρόεδρο συζητήθηκε επίσης το αυριανό δημοψήφισμα στην Ιταλία, η αποχώρηση του Μάρτιν Σουλτς από την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου και οι εκλογές στην Αυστρία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η ληψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη συναντηθεί με τους ηγέτες της Βοσνίας και του Αφγανιστάν.

Στην αποστολή με τον πρωθυπουργό στο Άμπου Ντάμπι τον συνοδεύουν  ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας και ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάκης Παυλόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα