Ομιλία ντροπή. Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή Κατσίκη στη Βουλή

Ομιλία ντροπή. Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή Κατσίκη στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ - Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις», Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, διερωτήθηκε αν ένας γκέι μπορεί να κάνει baby-sitting και αν ένας τρανσέξουαλ μπορεί να είναι παιδαγωγός. Τάχθηκε υπέρ της «οριοθέτησης» της σεξουαλικής ελευθερίας (Vid)

Σε νέες ομοφοβικές δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις προέβη ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εφαρμογή της αρχής της ισότητας.

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ;» διερωτήθηκε ο κ. Κατσίκης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ολομέλεια της Βουλής. Κάλεσε, μάλιστα, προκλητικά τους συντάκτες του νομοσχεδίου που αποτελεί ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας «να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της Α’ δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος. «Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει» τόνισε στο ίδιο πλαίσιο.

Ο κ. Κατσίκης προκάλεσε, όμως, και νέα αρνητική αίσθηση όταν ζήτησε να τεθούν όρια στη σεξουαλική ελευθερία. «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται στην ελευθερία των σχέσεων και στην προστασία της ανθρώπινης αξίας ως ατομικής εσωτερικής λειτουργίας και του απαραβίαστου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Όμως, θα πρέπει και αυτή η ελευθερία ως δικαίωμα, να υπόκειται σε οριοθετήσεις. Όλα οριοθετούνται. Τίποτε δεν είναι ανοριοθέτητο και δεν πρέπει να είναι» υποστήριξε.

Καταδίκη Κατσίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Στις προκλητικές αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ αντέδρασαν βουλευτές από τις περισσότερες πλευρές του κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να επιλέγονται οι άνθρωποι για baby sitter ή courier σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα. «Καυτηριάζω αυτά που ειπώθηκαν» είπε ο κ. Καραγιαννίδης και τόνισε: «είναι υποκρισία το πρωί να το παίζεις αρσενικός με κοστούμι και γραβάτα και το βράδυ να κάνεις άλλα». «Αυτό λέγεται Ερνστ Ρεμ ο επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας» των ναζί είπε ο κ. Καραγιαννίδης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Βασίλης Κεγκέρογλου καταλόγισε στον κ. Κατσίκη ότι δεν σέβεται την διαφορετικότητα ενώ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε να καταδικαστούν οι απόψεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από το Ποτάμι το οποίο με πρωτοβουλία του βουλευτή Γιώργου Αμυρά κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα του νομοσχεδίου στα οποία εγείρουν ενστάσεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Ο κ. Κατσίκης έχει μείνει στον μεσαιωνικό σκοταδισμό» τόνισε εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

Η ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα