Οργή Σαμαρά για αεροδρόμια: Το τότε ύποπτο ξεπούλημα, γίνεται τώρα επωφελής συμφωνία

Οργή Σαμαρά για αεροδρόμια: Το τότε ύποπτο ξεπούλημα, γίνεται τώρα επωφελής συμφωνία
5th Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, on Mar. 8, 2015 / 5 , 8 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της χώρας σε γερμανική εταιρία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έπραξε αυτό που κάποτε είχε κατακρίνει και είχε χαρακτηρίσει ξεπούλημα

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης 14 αεροδρομίων της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε συνεργάτες του επεσήμανε πως “η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Τότε είχε καταγγείλει την απόφαση ως ύποπτο ξεπούλημα, τώρα την υιοθετεί ως επωφελή και σημαντική συμφωνία. Θα μπορούσε βέβαια να είχε ζητήσει και συγγνώμη αλλά που να βρεθεί ντροπή…”.

Παράλληλα, η επίσημη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που γνωστοποιήθηκε από τον  κ. Αυγενάκη έκανε λόγω για μια καλή εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως “Η συμφωνία αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση επιτυγχάνοντας τη σταδιακή και συστηματική λειτουργική ανεξαρτητοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και εξασφαλίζοντας αποτελεσματική και σύγχρονη αναβάθμισή τους, νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του κύκλου εργασιών τους και κέρδη για το ελληνικό δημόσιο.”

Ποτάμι: Από τη σκληρή διαπραγμάτευση, στο “καμιά διαπραγμάτευση”

Δέσμια των ιδεοληψιών της και των ανεφάρμοστων προεκλογικών της υποσχέσεων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ύστερα από επτά μήνες προχώρησε στην πρώτη της αποκρατικοποίηση. Το έκανε μάλιστα παραμονές Δεκαπενταύγουστου και μια μέρα πριν από την ψήφιση στη Βουλή του 3ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα. Το τίμημα της παραχώρησης δεν άλλαξε, όπως και κανένας όρος του διαγωνισμού.

Το Ποτάμι υποστήριξε σθεναρά την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, δεδομένης της ανάγκης άμεσων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό τους ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός.

Παράλληλα το Ποτάμι είχε μιλήσει για βελτιώσεις σε επιμέρους όρους της συμφωνίας, τονίζοντας κυρίως την αναγκαιότητα για:

– αύξηση σε επενδύσεις σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια – κι όχι μόνο στα «φιλέτα»

– την διασφάλιση του καταναλωτή και την συγκράτηση των τιμών

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων έγινε έστω και καθυστερημένα, δίχως όμως να γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσης των όρων. Απο τη “σκληρή διαπραγμάτευση” φθάσαμε στο “καμία διαπραγμάτευση”.

KKE: Πιο ακριβές οι μεταφορές για το λαό

Tην εκτίμηση ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport για 40 χρόνια «θα κάνει πανάκριβες και απαγορευτικές, για το λαό, τις αεροπορικές μεταφορές και θα οδηγήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων σ’ αυτές», εκφράζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ αφού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «η εκποίηση αυτή αφενός μεν εξυπηρετεί τα προαπαιτούμενα των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και αφετέρου υλοποιεί την ευρωενωσιακή πολιτική για απελευθέρωση των αερομεταφορών».

Απ’ αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζει το ΚΚΕ, αναδεικνύεται ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το λαό.

ΠΑΣΟΚ: Ακόμη μια κυβίστηση του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ

“Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε σήμερα με την υπογραφή τεσσάρων Υπουργών της τη σύμβαση παραχώρησης για την ιδιωτικοποίηση 14 Περιφερειακών αεροδρομίων” σημείωσε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε: “Ο ελληνικός λαός θυμάται βέβαια τις ηρωικές κορώνες του  ίδιου του κ. Τσίπρα πριν και μετά τις εκλογές. Άλλη μια κυβίστηση του Πρωθυπουργού και του Σύριζα.”

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα