Οργή στη ΛΑΕ για τις “ανόητες ηρωικές φωνές” του Τσίπρα

Οργή στη ΛΑΕ για τις “ανόητες ηρωικές φωνές” του Τσίπρα
The leader of Popular Unity party, Panayiotis Lafazanis, delivers speech during a pre-electoral rally three days before the parliamentary election, in Thessaloniki, Greece on September 17, 2015. / , 17 2015. SOOC

“Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε με βροντώδη τρόπο τις προσδοκίες ενός λαού. Παραχάραξε το νόημα του δημοψηφίσματος τον Ιούλη και μετέτρεψε ένα ηρωϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ” ανέφερε η ΛΑΕ

Κατά τον απολογισμό του ενός χρόνου ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά των πρώην συντρόφων του της πάλαι πότε Αριστερής Πλατφόρμας, στις οποίες απάντησε το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ.

Οι αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ κατά των πρώην συντρόφων του της Αριστερής Πλατφόρμας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ.Τσίπρας υπεραμυνόμενος της επιλογής να υπογράψει τη συμφωνία του καλοκαιριού είπε: “Αν είχαμε όμως υποκύψει και στις ανόητες ηρωικές φωνές και συμβουλές ορισμένων να συγκρουστούμε τυφλά και να αγνοήσουμε την παγίδα του Grexit, σήμερα θα είχαμε δημιουργήσει κακό στις λαϊκές δυνάμεις, αλλά και στους συντρόφους μας στην Ισπανία και την Πορτογαλία, που θα τους είχαμε μετατρέψει από κατηγόρους της λιτότητας σε απολογητές της καταστροφής”.

Από την πλευρά της ΛΑΕ στον κ.Τσίπρα απάντησε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Αλέκος Καλύβης.

“Κε πρωθυπουργέ , η αριστερά είναι αλλού! Στις δυνάμεις που συνεχίζουν να παλεύουν για την ανατροπή.

Η σημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας είναι τραγική για το λαό και δεν αλλάζει με ομιλίες εξωραϊσμού που ψευδεπίγραφα χαρακτηρίζουν ως μάχες την συνθηκολόγηση, την υποταγή και την εφαρμογή των μνημονίων.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε με βροντώδη τρόπο τις προσδοκίες ενός λαού και εγκατέλειψε το πρόγραμμα την πολιτική και τις αρχές της. Παραχάραξε το νόημα του δημοψηφίσματος τον Ιούλη και μετέτρεψε ένα ηρωϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει στρατόπεδο και εφαρμόζει δεξιά πολιτική.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε η ίδια την αριστερή παρένθεση, διότι αυτό που υπάρχει ως κυβέρνηση σήμερα δεν είναι η αριστερά.

Η αριστερά είναι αλλού. Μέσα στους αγώνες του λαού. Ανάμεσα στις δυνάμεις όπως η ΛΑΕ που επιμένουν στην ανατροπή”.

ΦΩΤΟ: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα