Όσα είπαν Γιλντιρίμ και Τσίπρας – Θα έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία

Όσα είπαν Γιλντιρίμ και Τσίπρας – Θα έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογο,Μπιναλί Γιλντιρίμ, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7: Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 δεσμεύτηκε για επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης και συμφωνήθηκε νέα επικοινωνία των δύο ηγετών

Νέες πληροφορίες και παρασκήνιο σχετικά με το χθεσινό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ μετέδωσαν ο Βασίλης Σκουρής και η Αγγελική Σπανού, μέσα από το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα συλλυπητήρια του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τον Μπιναλί Γιντιρίμ για ενημερώνει ουσιαστικά για πρώτη φορά επισήμως και στο ανώτατο επίπεδο την ελληνική πλευρά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως οι διαδικασίες θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς, θα υπάρξει γρήγορη παγίωση του κατηγορητηρίου και θα ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αν και απέφυγε να συνδέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους φερόμενους ως πραξικοπηματίες που κρατούνται στη χώρα μας, υποστήριξε ότι έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο συνολικά 2.000 οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζητώντας συνδρομή για την εξάρθρωση του δικτύου.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εντός των επόμενων ημερών αποκλειστικά για να υπάρξει ενημέρωση για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών.

Τέλος, συμφώνησαν να ενισχύσουν τους διαύλους επικοινωνίας τους, αλλά και τον δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των αρχηγών των δύο γενικών επιτελείων δηλαδή του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και του Στρατηγού Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα