Όχι σε νέα μέτρα

German Chancellor Angela Merkel meets the Greek Prime Minister Alexis Tsipras at the chancellery in Berlin, Germany on Dec. 16, 2016 /                 ,  16 , 2016
German Chancellor Angela Merkel meets the Greek Prime Minister Alexis Tsipras at the chancellery in Berlin, Germany on Dec. 16, 2016 / , 16 , 2016 ANDREA BONETTI / PM HANDOUT / SO

"Ό,τι και να αποφασίσει το ΔΝΤ νέα μέτρα δεν γίνονται αποδεκτά", είπε ο πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι ανέφερε ο κ. Τσίπρας και για το θέμα των παροχών

Τα 3/4 της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ απασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομία και ειδικότερα το ελληνικό πρόγραμμα με κυβερνητικές πηγές να μεταφέρουν ένα κλίμα κατανόησης από την Γερμανίδα καγκελάριο.

Από την ελληνική αντιπροσωπεία επεσήμαναν την αντίφαση που παρουσιάζει το ΔΝΤ στις θέσεις του για το πλεόνασμα και τα μέτρα με την κυβέρνηση να βλέπει πως το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, αλλά με πολιτικές αποφασεις. Όχι σε νέα μετρα επέμεινε η ελληνική αντιπροσωπεία με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να τονίζει στην Άνγκελα Μέρκελ: ¨Οτι και αν αποφασίσει να κάνει το ΔΝΤ το σίγουρο είναι ότι νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος είναι κοινωνικά και οικονομικά καταστροφικά και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά."

Με αυτό ως δεδομένο κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις χωρίς, όμως επιβολή νέων μέτρων.

Στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε και το θέμα των παροχών με την ελληνική πλευρά να εξακολουθεί να πιστεύει πως το ζήτημα με το "πάγωμα" του βραχυπρόθεσμου χρέους θα ξεπεραστεί.

Για το θέμα διευκρινίσεις ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας φέρεται να της τόνισε πως ¨η απόφαση για την διανομή της υπεραπόδοσης του πλεονάσματος είναι απαραίτητη για τη στήριξη όσων έχουν υποφέρει 8 χρόνια από την κρίση και αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης."

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η ίδια πηγή οι εταίροι ήταν ενήμεροι για την πρόθεση να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε εξαγγελίες χωρίς να έχουν εξειδικευτεί τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η ίδια πηγή αυτό που μετέφερε μετά τη σημερινή συνάντηση είναι πως ¨η Γερμανία δεν έχει λόγο να μην θέλει τη λύση¨ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για σύντομη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και της αξιολόγησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέρκελ, Τσίπρας, ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυμα Τσίπρα σε ΔΝΤ μέσω Μέρκελ

ADVERTISING

SHARE: