Π. Καμμένος: Εάν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Π. Καμμένος: Εάν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ
NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μίλησε σήμερα για "σκληρό πόκερ" της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση και τόνισε πως εάν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα πληρωθεί η χρωστούμενη δόση στο ΔΝΤ

"Eάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ" δήλωσε στο MEGA o υπουργός 'Αμυνας Π. Καμμένος ο οποίος μίλησε και για "σκληρό πόκερ" στην διαπραγμάτευση. Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε πως "Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF...Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι "η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης". Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας "η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί". Σημείωσε ότι "ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης".

Επίσης, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρξουν αλλαγές και επανέλαβε την άποψή του για τον φόρο πολυτελείας στα νησιά, σημειώνοντας: "Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος πολυτελείας για να πίνει σαμπάνια ο άλλος στη Μύκονο".

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. "Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την ευρωζώνη ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε", επισήμανε.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις προμηθειών που έχει στείλει στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθούν, είπε πως από τις συμβάσεις που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, το 80% δεν έχει εγγυητικές επιστολής τραπέζης, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Ανεξάρτητοι Έλληνες

ADVERTISING

SHARE: