Πάγκαλος: “Ακόμα μαζί τα τρώμε”

Πάγκαλος: “Ακόμα μαζί τα τρώμε”

Τι δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου "Τα φάγαμε όλοι μαζί" (Vid)

Ο κανονικός τίτλος του βιβλίου θα ήταν “Μαζί τα τρώμε” τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για το βιβλίο που κυκλοφόρησε προκαλώντας σειρά αντιδράσεων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι το Κράτος εξακολουθεί να έχει ελλείμματα. Τα συγκεκριμένα ελλείμματα, όπως είπε, έρχονται να καλύψουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και όχι τη μείωση του χρέους.

Μαζί τα τρώμε

“Το χρέος δεν δημιουργείται με λίγους που έκλεψαν και πολλούς που δεν έκλεψαν, δημιουργείται από τους πολλούς που κλέβουν από λίγο”, ανέφερε. Η ευθύνη, όπως ανέφερε, “είναι ίση για όλους τους Έλληνες. Δεν μπορούμε να πούμε στους τρίτους ότι εγώ είμαι Έλληνας και δεν ευθύνομαι για το έλλειμμα”. 

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, “πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από λίγους που κλέβουν πολύ. Αυτό αποδεικνύω και στο βιβλίο”.

Για τις δαπάνες του Κράτους

Υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει μείωση των δαπανών του Κράτους θεωρώντας πως έχει συντελεστεί ελλιπής μεταρρύθμιση μέχρι σήμερα. Σαν παράδειγμα χρησιμοποίησε τον περίφημο Νόμο Διαμαντοπούλου, το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής και τελικά δεν εφαρμόστηκε, λόγω των αντιδράσεων των πανεπιστημιακών.

“Στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν κλάδοι που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, δεν το λέω εγώ, το λέει ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης” συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος είχε το θάρρος να πει πράγματα που σκέφτονται όλοι, αλλά κανείς δεν τολμά να τα πει δημοσίως.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου. “Και οι τρεις συνεχίζουν να δίνουν την εντύπωση της επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία δεν υπάρχει”, τόνισε.

Σημείωσε ακόμα, ότι υπάρχουν κλάδοι της δημόσιας διοίκησης που είναι συνολικά διεφθαρμένοι, όπως η εφορία και η πολεοδομία και αναρωτήθηκε “ποιο πολιτικό κόμμα ήρθε και ζήτησε μεγαλύτερες κυρώσεις, ποιο συνδικαλιστικό όργανο πήρε θέση, πότε ζήτησε η ΑΔΕΔΥ μεγαλύτερο ήθος, είπε κανείς οργανωμένος κλάδος ‘εμείς πράγματι φοροδιαφεύγουμε;’”.

Για την αποχώρηση του από την πολιτική

Για την αποχώρηση του από την πολιτική, ανέφερε. “Αποχώρησα γιατί δεν είναι υπερασπίσιμη η θέση μου, ήμουν κι εγώ συνυπεύθυνος και γι’ αυτό έφυγα”.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι “δε θα κάνουμε τίποτα για αυτόν τον τόπο αν δεν πάρουμε την απόφαση ότι έχουμε συνολική ευθύνη”.

Σε άλλη ερώτηση για το αν είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: “Δεν ξέρω, γιατί μου ζητάνε να ξαναγραφτώ”. Ο ίδιος εξήγησε ότι προσήλθε και ψήφισε τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει και πάλι ότι είναι μέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα