Πάγκαλος για Βαρουφάκη: Με είπε τροφαντό κατεστημένο αυτός ο άθλιος; Ας βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο

Πάγκαλος για Βαρουφάκη: Με είπε τροφαντό κατεστημένο αυτός ο άθλιος; Ας βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και των προγραμματικών δηλώσεών του εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος. Μίλησε για εργολάβους της Χούντας, για δημαγωγία, μείωση βουλευτών, ενώ σχολίασε τις στυλιστικές επιλογές του ΥΠΟΙΚ. "Ντροπή σου Γιάνη μου", είπε

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στον BHMA FM , ο Θεόδωρος Πάγκαλος το πρωί της Τρίτης. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου, καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης, των προγραμματικών δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τα “πυρά” του δεν ξέφυγαν και οι στυλιστικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για λαϊκισμό, αναφερόμενος στις περικοπές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όσον αφορά τους βουλευτές και τόνισε ότι ένας “φτωχός βουλευτής” δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Πιο αναλυτικά, για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε:

«Στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν είπε κουβέντα. Τα ξέχασε. Το βούλωσε. Προοδευτικά αριστερά πράγματα και έκανε την πάπια, έκανε γέφυρα. Πού είναι η απλή αναλογική; Το «καλπονοθευτικό νομοσχέδιο» μάς βολεύει και το υπηρετούμε; Το έκανε ο «άθλιος» Κώστας Σκανδαλίδης με την «ηλίθια» ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα συνέχεια και ιδού το αποτέλεσμα. Αυτό, το επιδοκιμάζουμε; Το θεωρούμε ικανοποιητικό εκλογικό νομοσχέδιο; Γιατί δεν είπε στη Βουλή ότι θα το αλλάξει; Και εκτός από αυτά που δεν είπε, είναι και αυτά που είπε. Ένα χαρακτηριστικό της Δεξιάς και του φασισμού, της χούντας που έχουμε ζήσει, είναι ο κοινοβουλευτισμός και η δημαγωγία. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας κάνοντας οικονομία μερικά εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ότι θα καταργήσει τα αυτοκίνητα των βουλευτών. Ωραία, ικανοποιήθηκαν στα καφενεία και θα τον ψηφίσουν οι αφελέστεροι των συμπολιτών μας, αλλά αυτό είναι το θέμα; Και αφού ήθελε να μειώσει τις κοινοβουλευτικές δαπάνες, γιατί δεν είπε ότι θα κάνει τους 300 βουλευτές 150; Τώρα δηλαδή, ένας φτωχός που γίνεται βουλευτής και αποκτά ως εκ τούτου την ανάγκη για αυτοκίνητο, γιατί πρέπει να τρέχει στα χωριά όλη την ημέρα, ενώ τώρα πήγαινε μόνο σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι… Δημιουργούμε μια κατάσταση για να είναι τα πλουσιόπαιδα βουλευτές. Δεν έχουμε όλοι την τύχη να έχουμε γονείς εργολάβους της χούντας! Εργολάβοι που πλούτισαν επί χούντας είναι λίγοι… Για να είσαι βουλευτής στην Ελλάδα, πρέπει να είναι ο πατέρας σου εργολάβος της χούντας;»

Για τον Γ. Βαρουφάκη:

«Είναι άθλιο υποκείμενο. Πάντα είχα αυτήν την άποψη γι’ αυτόν. Και σταματάω αυθωρεί να τον σχολιάζω. Έχασε. Όσο τον σχολίαζα, ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, που σταματάω να τον σχολιάζω, έχασε. Μα, «τροφαντό κατεστημένο»; Σοβαρά; Κάνει κριτική και αυτός για το σωματότυπό μου, ότι πρέπει να είμαι πιο αδύνατος; Είπε έτσι στη Βουλή, το άθλιο αυτό υποκείμενο; Άθλιο! Να πάει να βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο… Από τη μία αδυνατίζουμε τη Βουλή, που είναι ο χώρος όπου ασκείται λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη αυτονομούμε κομμάτια της Διοίκησης, διαβρώνουμε τη Δημοκρατία, γιατί πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, αλλά στη δικτατορία μιας κοινωνικής τάξης και συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης, η οποία νομίζει αυτή τη φορά ότι έχει έλθει στην εξουσία. Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Όπως και οι ύβρεις, σαν αυτές του Βαρουφάκη, που δείχνουν πόσο βέβηλοι, αλαζόνες και κακομαθημένοι είναι όλοι αυτοί. Το «μπράβο, Γιάννη μου», εγώ δεν θα το πω. «Ντροπή σου, Γιάννη μου», θα το πω.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα